Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Roser Suñé participa en la 14a Conferència de Presidents de Parlament dels Petits Estats d'Europa.

Roser Suñé participa en la 14a Conferència de Presidents de Parlament dels Petits Estats d'Europa.

Consell General, 4 d'octubre del 2021

La síndica general, Roser Suñé, ha participat aquest dilluns en la 14a Conferència de Presidents de Parlament dels Petits Estats d'Europa. Enguany, aquesta edició s’està celebrant en format híbrid des de Herceg Novi, Montenegro, els dies 3, 4 i 5 d’octubre.

Roser Suñé, que en aquesta edició ha participat telemàticament, ha assenyalat en la seva intervenció que la diplomàcia parlamentària dels petits estats europeus és important, cal reforçar la cooperació en òrgans multilaterals, treballar en una agenda conjunta i alhora, promoure la celebració de reunions telemàtiques per fomentar l’intercanvi d’opinions de manera més continua.

És fonamental garantir una representació proporcional de tot l’espectre polític i donar veu a totes les opinions de l’escena política, social i econòmica.

La síndica general ha volgut remarcar "que les veus dels parlamentaris són importants per aconseguir l'equilibri entre el poder legislatiu i el poder executiu". 

Els temes proposats en aquesta conferència han estat els següents:

  • Sessió I: Innovacions i modernitzacions dels parlaments: reptes i avantatges per als estats petits.
  • Sessió II: El paper dels parlaments en els reptes ecològics moderns: Què podem fer?
  • Sessió III: Diplomàcia parlamentària dels petits estats europeus.

 

La Conferència de Presidents de Parlament dels Petits Estats d'Europa, que se celebra anualment, és una plataforma que ha de servir per debatre, compartir i promoure la comprensió, les bones pràctiques, les posicions i els interessos comuns.

El president del parlament de Montenegro, Aleksa Bečić, ha anunciat que la propera conferència de Presidents dels Petits Estats europeus tindrà lloc al  Principat de Mònaco.

Foto: Skupština Crne Gore


Galeria d'imatges