Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Roger Padreny aposta per a la creació d’un Fòrum de joves parlamentaris a l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE.

Roger Padreny aposta per a la creació d’un Fòrum de joves parlamentaris a l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE.

Consell General, 27 de maig del 2021

En el marc del 50è aniversari de l’adopció de l’Acta final de Helsinki, que va donar lloc a la creació de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE,  l’organisme ha impulsat una reunió amb joves líders polítics on hi ha participat el conseller general, Roger Padreny. Aquesta és la primera vegada que un Conseller General és convidat per la mateixa Assemblea parlamentària per a realitzar una intervenció en qualitat de ponent. 

La sessió inaugural on ha intervingut Roger Padreny ha girat entorn a la “Importance of involving and empoweringyouth in decision and policy-making to address corrent and future challenges”. 

Durant la seva intervenció, el representant del Consell General, ha apostat per a la creació d’un Fòrum de Joves parlamentaris dins de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE (OSCE-PA) com a plataforma, segons ha dit, per introduir les necessitats del col·lectiu jove dins de les iniciatives parlamentàries que s’impulsin des d’aquest organisme, “Esdevé bàsic que des de les institucions es promoguin noves polítiques amb perspectiva de joventut que siguin el catalitzador d’un canvi de la realitat social dels i de les joves. És a dir, noves polítiques orientades a solucionar els problemes concrets del col·lectiu jove”. 

Padreny ha recordat que l’actual és una “generació d’entre crisi, l’econòmica del 2008 i la post-pandèmica actual”. Per aquest motiu, considera que la resposta per part de les institucions ha de ser estructural, des dels propis estats però també des del multilateralisme i la cooperació estatal per afavorir, ha dit, “una confiança més reforçada dels joves cap a les institucions nacionals i internacionals”. 

El Conseller General també ha proposat la creació de la figura d’un representant especial, dins l’OSCE-PA per la joventut i la seguretat, figura que ja existeix a la branca governamental de l’OSCE. “Cal promoure, ha dit, des de les institucions internacionals, una política de participació juvenil que impliqui el reconeixement i l’alimentació de fortaleses, interessos i habilitats dels i les joves, oferint oportunitats reals perquè puguem participar en les decisions que ens afecten com a individus i com a grup”. 

Roger Padreny també ha explicat que des d’Andorra s’està treballant en una Proposta d’Acord sobre Joventut de forma consensuada i amb les aportacions de la societat civil i de tots els partits polítics amb i sense presència parlamentària.

La trobada d’avui ha comptat també amb les intervencions de Rosaline Marbinah, Representant especial de joventut i seguretat de la branca governamental de l’OSCE, EL President del grup d’amics de la joventut i la seguretat de l’OSCE, Luis Cuesta Civis així com el President de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE, Peter Lord Bowness i el Secretari General, Roberto Montella.

Aquesta reunió dona continuïtat al seminari  “FutureLeadership for Political Inclusion in the OSCE Region” que va tenir lloc a Washington el febrer del 2020, organitzat per l’OSCE i la Comissió de Helsinki, i on hi van participar els consellers general Roger Padreny i Carles Sanchez. En aquella ocasió, Padreny ja va defensar la creació d’una sub-estructura dins l’Assemblea parlamentària de l’OSCE per impulsar noves iniciatives i fer més visible el paper dels joves parlamentaris.

Galeria d'imatges