Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General aprova el Projecte de llei de contractació pública.

El Consell General aprova el Projecte de llei de contractació pública.

Consell General, 12 de maig del 2022

El Consell General en la seva sessió ordinària d'aquest dijous 12 de maig ha tractat set punts en l’ordre del dia. El debat s’ha iniciat amb l’examen i votació dels tres primers punt de l’ordre del dia relatius a la Proposta d’aprovació de la ratificació del Protocol addicional del Conveni del Consell d’Europa per a la prevenció del terrorisme, fet a Riga, el 22 d’octubre del 2015; la Proposta de ratificació del Conveni europeu per a la repressió del terrorisme, fet a Estrasburg el 27 de gener de 1977 i de ratificació del Protocol d’esmena del Conveni europeu per a la repressió del terrorisme, fet a Estrasburg, el 15 de maig de 2003 i la Proposta d’aprovació de l’adhesió d’Andorra al Protocol destinat a prevenir, reprimir i castigar el tràfic d’éssers humans, en particular de dones i infants, que complementa el Conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional. Tots tres punts han estat aprovats per l’assentiment de la Cambra.

La Proposta d'acord sobre la informació, els mitjans de comunicació i la publicitat institucional ha estat defensada per la consellera general del grup parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela. La consellera general, Mònica Bonell ha defensat les 4 esmenes presentades al text, -emenes presentades per part dels grups de la majoria. La Proposta ha estat consensuada i esmenada amb el suport de tots els grups parlamentaris de l’arc parlamentari.

El cinquè punt de l’ordre del dia relatiu a la Proposició de llei de Protocol i Cerimonial ha estat presentat pel conseller general, Pere López, nomenat ponent per part de la Comissió Legislativa Política Exterior. Al text s’hi han presentat 31 esmenes a l’articulat, totes elles per part del grup parlamentari Demòcrata. La iniciativa legislativa ha estat aprovada per majoria per 20 vots a favor (GPD, GPL, GPCC,  GP Terceravia + UL + I, i la consellera general no-adscrita), cap vot en contra i 6 abstencions (GPS).

El següent punt tractat ha estat el relatiu al Projecte de llei del Pla d’Estadística 2022-2025. Al text del  Pla d’Estadística 2022-2025 s’hi han presentat 61 esmenes a l’articulat: 9 esmenes per part del grup parlamentari Demòcrata conjuntament amb el grup parlamentari Liberal, 40 esmenes per part del grup parlamentari Socialdemòcrata i 12 esmenes per part del grup parlamentari Terceravia+UL+Independents. La consellera general, Sandra Codina, nomenada ponent per la Comissió Legislativa d’Afers socials i Igualtat ha presentat el Projecte de llei. El text ha estat exposat, per part del Govern pel Ministre de Presidència, Economia i Empresa. Finalment, la llei ha estat aprovada per assentiment.

L’últim punt de l’ordre del dia relatiu al Projecte de llei de contractació pública ha estat altrament aprovat per assentiment. Amb aquesta Llei es vol respondre adequadament a les necessitats que la situació de la contractació pública exigeix, oferint un marc homogeni i caracteritzat per la transparència i l’eficàcia que garanteixi la seguretat jurídica i la resta de principis bàsics, i que actuï com un incentiu per a la col·laboració publicoprivada i per al sector productiu, repartint equitativament els beneficis i donant compliment als compromisos d’Andorra amb els ODS i els principis europeus.

Galeria d'imatges