Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Regular la doble nacionalitat, incentivar les pràctiques formatives per a joves o reduir el preu del lloguer dels pisos per a joves han centrat part dels debats del 21è Consell General dels joves

Regular la doble nacionalitat, incentivar les pràctiques formatives per a joves o reduir el preu del lloguer dels pisos per a joves han centrat part dels debats del 21è Consell General dels joves

21è Consell General dels Joves

28 joves de 2a ensenyança han ocupat els escons del Consell General per debatre les 6 proposicions de llei que s’han elevat al plenari per a la seva votació. Els joves consellers generals han aprovat amb 23 vots a favor, 3 en contra i 2 abstencions la modificació de l’article 7 de la Constitució perquè la doble nacionalitat sigui regulada. Aquesta Proposició de llei, al preveure una modificació de la Constitució, ha estat aprovada en votació pública, oral i per crida tal i com preveu el Reglament del Consell General.

Els joves també han aprovat, per àmplia majoria, la Proposició de llei per facilitar els tràmits per realitzar estudis a l’estranger que preveu la creació d’un servei d’acompanyament als estudiants dins del Ministeri d’Afers exteriors. La proposició ha rebut el suport de 22 alumnes, 2 han votat en contra i 4 s’han abstingut.

Per contra, els joves consellers no han recolzat la Proposició de llei que promovia el descans setmanal de tres dies. La iniciativa només ha rebut el suport d’un conseller, 21 han votat en contra i 6 s’han abstingut.

Tampoc ha prosperat la Proposició de llei per a la reducció del preu dels pisos de lloguer per a joves. La iniciativa ha rebut únicament 4 vots a favor, 6 en contra i 18 abstencions.

Posteriorment s’ha tractat la Proposició de llei per incentivar les ofertes de treball i les pràctiques formatives per als joves menors de 14 a 17 anys. La iniciativa ha rebut el suport pràcticament unànime de la cambra, amb 26 vots a favor i 2 abstencions.

L’última proposició de llei que s’ha debatut és la relativa a la reforma del sistema educatiu a Andorra i l’establiment de la jornada intensiva a segona ensenyança. Aquesta iniciativa ha rebut el recolzament de 26 estudiants, un vot en contra i una abstenció.

La 21ena edició del Consell General dels joves ha comptat amb la participació de 8 alumnes del Lycée Comte de Foix; 4 alumnes de l’Escola andorrana d’Encamp; 4 de l’Escola andorrana d’Ordino; 4 de l’Escola andorrana de Santa Coloma; 2 del Col·legi espanyol Maria Moliner; 2 alumnes del Col·legi Mare Janer; 2 més del Col·legi Sant Ermengol; 1 alumne de l’escola Sagrada Família i, finalment 1 alumnes del centre Àgora International School.  També hi ha assistit 10 alumnes més en qualitat de suplents i que avui han fet tasques de comunicació.

 

Galeria d'imatges