Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Presentació dels actes commemoratius del 30è aniversari de la Constitució

Presentació dels actes commemoratius del 30è aniversari de la Constitució

Consell General

La síndica general, Roser Suñé i la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila han presentat els actes de celebració del 30è aniversari de l’aprovació de la Constitució. Les activitats programades són les que tradicionalment s’havien fet abans de la pandèmia, és a dir, sense restriccions.

Diilluns 13 de març a la tarda i diimarts 14 de març al matí, el Consell General, obrirà les seves portes al públic per visitar de manera gratuïta Casa de la Vall i les instal·lacions del nou parlament. Com a novetat d’aquesta edició, s’obrirà al públic el túnel que comunica el Consell General amb Casa de la Vall on es podrà visitar una exposició de fotografies sobre l’evolució de la seu històrica de Casa de la Vall (1419) fins a l’actual seu parlamentària (2011).

També s’han programat activitats pels més petits així com la tradicional audició de sardanes i el concert de l’ONCA al Centre de Congressos. Els dies 13 i 14 de març, la Casa de la Vall quedarà il·luminada amb els colors de la bandera nacional de les 19 a les 22h.

Coincidint amb el 30è aniversari de l’aprovació de la Carta Magna la Sindicatura també ha impulsat 3 activitats de més llarg recorregut que pretenen apropar la Constitució a una franja més àmplia de la societat civil:

A nivell dels joves, la sindicatura ha encarregat, a un grup d’alumnes del projecte PAS de batxillerat de l’escola andorrana, fomentar la difusió dels valors de la constitució mitjançant les noves tecnologies, per apropar el contingut de la Carta Magna als diferents perfils de la població, entre ells els joves. L’eina, que actualment està en procés d’elaboració, serà presentada públicament i penjada a la web del consell general.

D’altra banda, s’ha encarregat a la Jove Companyia Nacional d’Andorra (JOCAND), amb la col·laboració de la Fundació Escena Nacional, la producció d’un espectacle teatral que explicarà el procés històric que va emmarcar l’aprovació de la Constitució amb un to divulgatiu i proper destinat al públic familiar i jove. L’estrena tindrà lloc el mes de maig amb l’objectiu de replicar l’obra a les diferents parròquies.

Finalment el Consell General també ha firmat un conveni de col·laboració amb Andorra Recerca i Innovació (ARI) que permetrà l’edició de dues publicacions d’estudis històrics i d’anàlisi política que s’iniciaran durant l’any 2023 amb un treball sobre el procés constituent i un balanç d’aquests 30 anys de l’Andorra constitucional.

Galeria d'imatges