Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Pere Baró i Carolina Puig participen en dos seminaris de la UIP

Pere Baró i Carolina Puig participen en dos seminaris de la UIP

Casa de la Vall, 15 de febrer del 2024

Els consellers generals Pere Baró (Grup Parlamentari Socialdemòcrata) i Carolina Puig (Grup Parlamentari Demòcrata) han participat avui en dues reunions telemàtiques de la Unió Interparlamentària (UIP).

Aquest matí, Carolina Puig, ha participat en el seminari intitulat “La intel·ligència artificial i els nous efectes sobre la societat“ on els experts Joel Blit, professor associat d’economia de la Universitat de Waterloo; Phil Thigo, membre de l’òrgan assessor d’alt nivell de les Nacions Unides sobre intel·ligència artificial: i Tawfik Jelassi, subdirector general de Comunicació i Informació de la UNESCO, han debatut sobre els efectes de la intel·ligència artificial en el funcionament de les institucions, en el mercat de treball i la indústria, i en els drets humans.

En aquest context, està previst que la UIP aprovi en l’assemblea de la tardor d’aquest any una resolució sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en la democràcia, els drets humans i l'estat de dret.

Per la seva banda, aquesta tarda, Pere Baró, en la reunió informativa “Donar importància als drets dels infants: promoure la cooperació entre els parlaments i el Comitè dels drets dels infants de l’ONU” on s’ha debatut i s’han compartit experiències sobre com des dels parlaments es pot contribuir en la promoció dels drets dels infants. L’adopció de plans estratègics parlamentaris i el seguiment i suport dels parlaments als treballs del Comitè dels drets dels infants de l’ONU han estat algunes propostes més destacades.

Galeria d'imatges