Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / L'OSCE-PA aborda la crisi dels refugiats i es compromet en la lluita contra el terrorisme

L'OSCE-PA aborda la crisi dels refugiats i es compromet en la lluita contra el terrorisme

La 25a Sessió Anual de l'OSCE-PA aprova tres resolucions i quinze punts suplementaris sobre qüestions com la gestió dels fluxos de migrants, els drets dels refugiats i la seguretat a la regió OSCE (Europa, Àsia Central i Amèrica del Nord).

La Comissió d'Afers Polítics i Seguretat, en la qual ha participat la consellera general Meritxell Palmitjavila, ha aprovat una proposta de resolució que insta els Estats que formen part de l'OSCE a prendre accions en contra del terrorisme i també per gestionar el repte dels refugiats. El text proposa, així mateix, diferents línies d'actuació per resoldre els conflictes que hi ha a la regió.

Pel que fa a la Comissió d'Afers Econòmics, Ciència, Tecnologia i Medi Ambient, que ha comptat amb la participació del conseller general Marc Ballestà,  el seu treball ha culminat amb l'aprovacIó d'una resolució sobre la gestió dels fluxos de migrants. El text aborda altres temes com ara la igualtat de gènere amb relació a les oportunitats econòmiques i la lluita contra la corrupció.

La Comissió de Democràcia, Drets Humans i Qüestions Humanitàries, en la qual ha participat el conseller general Pere López, ha donat llum verd a una resolució que tracta dels drets humans a la regió a l'OSCE i el compromís dels Estats-membre en la seva preservació, especialment en situacions crítiques i de conflicte. En aquest sentit, la resolució recull específicament qüestions migratòries i la crisi dels refugiats.

Web de la 25a Sessió Anual de l'OSCE-PA

Galeria d'imatges