Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La subsíndica general defensa a la UIP el paper fonamental dels parlaments en el manteniment de la pau

La subsíndica general defensa a la UIP el paper fonamental dels parlaments en el manteniment de la pau

Luanda (Angola), 26 d'octubre del 2023

Una delegació del Consell General, encapçalada per la subsíndica general, Sandra Codina, i integrada pels consellers generals Núria Segués, Marc Magallon i Carles Naudi d’Areny-Plandolit està participant en la 147a Assemblea de la Unió Interparlamentària (UIP) que té lloc a Luanda (Angola) fins aquest divendres.

La subsíndica general, Sandra Codina, ha participat aquest dimecres al vespre en el debat general de la UIP que s’ha centrat en com els parlaments poder incidir en favor de la pau i la justícia. Durant la seva intervenció, Codina ha remarcat que “uns parlaments robustos, participatius i representatius de la societat és una eina clau per assegurar la pau tan interna com amb els països veïns”, en un context internacional cada cop més inestable.

A més, la subsíndica general ha refermat que el Consell General “ha treballat sempre buscant els equilibris necessaris per garantir la pau i el benestar de la població andorrana. Un objectiu que, fins ara, sempre hem assolit, però que obrint la mirada a tot el món ens mostra la dificultat d’aconseguir-ho”.

Finalment, Codina ha incidit en el fet que per mantenir la pau cal que “la societat cregui fermament en les seves institucions i a la vegada que aquestes es dediquin absolutament a la protecció i benestar dels seus ciutadans” i ha conclòs que “disposar d’uns parlaments creïbles, oberts i representatius és un pas essencial per assolir viure en pau”.

Treball de la delegació en comissions de la UIP

Al llarg d’aquests dies, la delegació del Consell General a la 147a Assemblea de la UIP participarà en diverses comissions centrades en la promoció de la transparència als parlaments i la lluita contra la corrupció, la lluita contra el tràfic de menors als orfenats, l’accés a una energia verda assequible, la seguretat alimentària o mesures per fer front a l’impacte de les migracions climàtiques com ara els desplaçaments a causa de catàstrofes naturals o llargs períodes de sequera.

Finalment, aquest divendres es celebraran les eleccions a la presidència de la UIP, en finalitzar el mandat de l’actual president, el parlamentari portuguès Duarte Pacheco. Els representants de més 100 parlaments hauran d’escollir entre les candidatures presentades per Senegal, Malawi, Tanzània i Somàlia. El que és segur és la UIP tindrà una dona com a presidenta, ja que totes les candidatures han presentat dones per al càrrec.


Galeria d'imatges