Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La Comissió Permanent de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE celebra una reunió d’urgència per analitzar la situació a Ucraïna.

La Comissió Permanent de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE celebra una reunió d’urgència per analitzar la situació a Ucraïna.

Consell General, 11 de març del 2022

Ferran Costa, en la seva qualitat de Cap de la Delegació del Consell General a l’OSCE, ha participat en la reunió extraordinària que la Comissió permanent d’aquest organisme ha celebrat de manera telemàtica aquest migdia. 

La reunió ha servit per avaluar la situació sobre el terreny a Ucraïna i oferir als caps de Delegació la possibilitat de fer aportacions per refermar el paper de l’Assemblea parlamentària en aquest conflicte, avaluar futures actuacions i analitzar les conseqüències humanitàries, econòmiques i de seguretat derivades d’aquest conflicte. 

En aquest sentit, ha intervingut el Ministre d’Afers exteriors ucraïnès, Dmytro Kuleba, que ha denunciat els reiterats crims contra civils perpetrats per l’exèrcit rus. També ha afirmat que el futur d’Europa està condicionat pel que està passant a Ucraïna. Ha demanat que es garanteixin els corredors humanitaris i ha advertit sobre la important onada de refugiats provinents del seu país que rebrà Europa. 

Posteriorment s’ha obert un debat on han intervingut parlamentaris ucraïnesos per denunciar els crims contra la humanitat i el genocidi que s’està produint per part de Rússia sobre la població civil ucraïnesa, amb els atacs constants i reiterats sobre hospitals, escoles i altres objectius civils.

Galeria d'imatges