La Comissió Legislativa d'Afers Socials aprova la composició del Consell d'Experts que ha de treballar en la redacció del Llibre Blanc de la Igualtat
La Comissió Legislativa d’Afers Socials ha aprovat aquest matí la composició del Consell d’Experts que ha de treballar en la redacció del Llibre Blanc de la Igualtat. El Consell d'Experts estarà format per les següents persones:
-Ester Fenoll, secretària d'Estat d’Afers Socials, com a representant del Govern;
-les conselleres generals Patrícia Riberaygua (vicepresidenta de la Comissió Legislativa d'Afers Socials) i Judith Pallarés, com a representants de la Comissió Legislativa d’Afers Socials del Consell General;
-Mònica Geronès, com a assessora en igualtat i en qualitat d’oficina tècnica.
D’altra banda, aquesta tarda tindrà lloc una reunió de presentació del Pla de treball del LLibre Blanc de la Igualtat amb les entitats representants dels diferents sectors i altres col·lectius vinculats amb els grups objecte d’anàlisi pel Llibre Blanc: gent gran, infància i joventut, persones amb discapacitat, LGTBIQ i immigrants.
Així mateix, el proper dia 11 de novembre tindrà lloc la constitució de la Taula transversal de Treball integrada per representants de les entitats. Aquell mateix dia, a les 19 hores, el vestíbul del Consell General acollirà la conferència "La igualtat d’oportunitats i no discriminació: teoria i principis", oberta a tot el públic.
Roda de premsa de presentació dels treballs del Llibre Blanc de la Igualtat
Aquest dimarts, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i la presidenta de la Comissió Legislativa d’Afers Socials, Sílvia Bonet, van presentar l’inici dels treballs per a l’elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat, amb la participació de la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, de la vicepresidenta de la Comissió Legislativa d’Afers Socials, Patrícia Riberaygua, i d’altres consellers generals que formen part d’aquesta Comissió. Durant l’acte, al qual va donar la benvinguda la subsíndica general, Mònica Bonell, es va exposar quin serà el procés d’elaboració del text, del qual derivarà posteriorment la Llei d'Igualtat.
En la seva intervenció, el ministre Espot va refermar la clara voluntat de recopilar informació sobre la situació real en matèria d’igualtat existent a Andorra i, a partir d’aquí, dissenyar una estratègia per promoure des del Govern, el Consell General i la resta d’institucions públiques del país, la cultura de la igualtat, així com legislar en aquesta matèria.
Pel seu cantó, la presidenta de la Comissió Legislativa d’Afers Socials va recordar que, el 15 de gener del 2015, el Consell General va acordar d’impulsar l’elaboració d’un Llibre Blanc de la Igualtat, amb el suport del Govern i la col·laboració de l’Institut d’Estudis Andorrans. Aquest acord va ser fruit d’un seguit de reunions de gènereque van tenir lloc la legislatura passada, a partir del febrer del 2013, amb la participació de tots els grups parlamentaris. L'objectiu d’aquestes reunions era analitzar la situació de les dones a Andorra i establir propostes per corregir la discriminació de gènere.
La mateixa Comissió Legislativa d’Afers Socials, arran d’aquestes reunions, va decidir ampliar l’abast de l’acord per tal de donar resposta no només a les desigualtats per raó de gènere, sinó a totes les situacions de desigualtat o discriminació presents a la nostra societat. El Llibre Blanc de la Igualtat i la Llei posterior volen incidir en l’eradicació de les discriminacions de gènere, que afecten el 50% de la població, però també de les altres discriminacions que puguin patir les diferents persones i col·lectius, com ara la gent gran, els infants i els joves, les persones amb discapacitat, el col·lectiu LGTBIQ o les persones immigrants.
Presentació dels treballs del Llibre Blanc de la Igualtat (PPT)