Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Jurament del president de l'Autoritat Financera Andorrana (AFA)

Jurament del president de l'Autoritat Financera Andorrana (AFA)

Casa de la Vall, 6 de novembre de 2018.

L'advocat Raül González Fernández ha jurat aquest matí com a president del Consell d'Administració de l'Autoritat Financera Andorrana (AFA). González, que exerceix el càrrec des del 2011 i inicia ara un segon mandat, va ser nomenat pel Consell General en la sessió del 18 d'octubre passat. El jurament ha tingut lloc, com de costum, a la sala dels Passos Perduts de la Casa de la Vall.

Paraules del síndic general, Vicenç Mateu Zamora, amb motiu del jurament del president de l'AFA:

Distingides autoritats,

Senyores i Senyors,

L’Institut Nacional Andorrà de Finances- des del mes de juny passat, Autoritat Financera Andorrana- va néixer l’any 1989 i va començar a funcionar l’any 1993, sota la presidència del Sr. Càndid Riba Coma. Aquell primer consell d’administració va iniciar la seva tasca carregat d’il·lusió i d’energia, constants que s’han mantingut d’aleshores ençà en els successius consells.

Avui, vint-i-cinc anys després i seguint un camí no sempre fàcil, mitjançant el jurament que acabem de presenciar, el Sr. Raül González Fernández renova el seu compromís al capdavant de l’AFA i, en fer-ho, assumeix els nous reptes que encara la institució que presideix. I és que l’Autoritat Financera Andorrana ha ampliat les seves competències de supervisió per abastar, a més del sector financer, el sector de les assegurances i les reassegurances. Andorra compleix, d’aquesta manera, amb els compromisos que havia contret en l’àmbit internacional, així com amb les recomanacions del Fons Monetari Internacional i del Moneyval.

Aquest 2018 hem festejat, i de fet encara ho estem celebrant, el 25è aniversari de la Constitució. Aquell exercici de sobirania per part del poble andorrà implicava, al seu torn, una responsabilitat en les relacions que manté el Principat amb la resta de països del món. Una responsabilitat que és, entre d’altres, homologació –com a condició prèvia- i cooperació –com a voluntat.

Desitjar avui els millors encerts al president del Consell d’Administració de l’AFA és, de retruc, desitjar els millors encerts a Andorra en l’àmbit de la regulació i la supervisió de dos sectors clau per al país.

Per tant, aprofito per agrair al Sr. Raül González Fernández el rigor i la dedicació amb els quals ha exercit, i de ben segur continuarà exercint, el seu càrrec. En aquest segon mandat, a més, hi sumarà l’experiència que, tot sovint, és la millor consellera.

Per molts anys, i moltes gràcies.

Galeria d'imatges