Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Joan Peruga i Pilarín Bayés ens presenten la ‘Petita Història del Consell General d’Andorra’

Joan Peruga i Pilarín Bayés ens presenten la ‘Petita Història del Consell General d’Andorra’

La presentació del llibre ha tingut lloc al vestíbul del Consell General i ha comptat amb la participació de l'autor, així com de la reconeguda dibuixant catalana, Pilarín Bayés.

Joan Peruga ens presenta el llibre ‘La petita història del Consell General d’Andorra’ en textos breus i seleccionats de manera molt acurada. Repassa la història d’Andorra telegràficament des dels Pariatges, la confirmació del Consell de la Terra, els síndics permanents i la Casa de la Vall, la Nova Reforma de l’any 1966, les dones entren al Consell, fins arribar a l’actualitat, amb la Nova seu per encarar el futur. El llibre vol donar a conèixer en 16 pàgines la història d’Andorra de forma més planera a infants i joves, tot i què juntament amb les il·lustracions de Pilarín Bayés, el llibre atrapa a tots els públics.

La presentació del llibre forma part dels actes de celebració dels 600 anys del Consell de la Terra i un dels objectius d’aquesta efemèride és difondre la història i les institucions d’Andorra com a element de cohesió social. L'autor ha construït la història com una eina pedagògica per a les generacions més joves i donar a conèixer als més petits la particular estructura institucional del país.

“Estic contenta... sempre he admirat la petitesa d'aquest país, que no s'espanta...' i ha afegit 'és prodigiós com ha sabut conservar la independència i la llibertat' ha declarat Pilarín Bayés, autora de les il·lustracions, durant la presentació.

A partir d’avui, ja es pot adquirir el llibre a la botiga de la Casa de la Vall i a la llibreria La Puça. A més el Consell General el distribuirà a les escoles del país.

Galeria d'imatges