Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Inauguració de l’exposició “Relats reals de Supervivència, 1255”

Inauguració de l’exposició “Relats reals de Supervivència, 1255”

27 de novembre del 2019

Amb motiu de la celebració del Dia internacional contra la violència envers les dones, el Consell General col·labora amb les activitats organitzades i ahir al vespre va acollir la inauguració de l’exposició itinerant que porta per títol ”Relats reals de Supervivència, 1255” L'obra va a càrrec de l’artista andorrana Susanna Ferran.

Es tracta d’una mostra fotogràfica que recull d’experiències i dona veu a diversos testimonis de violència de gènere que han acudit al Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere de l’Àrea de polítiques d’Igualtat des que es va crear, l’any 2006.

La síndica general, Roser Suñé i la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila han posat veu a fragments testimonials d’algunes de les víctimes de violència de gènere. El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy juntament amb la cap d’àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras, han explicat que la mostra ha estat una iniciativa per donar visibilitat i suport a la problemàtica. Mireia Porras ha destacat la introducció dels menors a l’exposició, perquè ells també són víctimes d’aquesta violència de gènere.

El Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere (SAVVG) ha acompanyat durant els darrers tretze anys 1.255 dones en el seu procés de recuperació. Des d’una visió integral i centrada en la persona, s’han abordat les conseqüències de la violència física, psicològica, sexual, econòmica i social que han patit tant les dones com els seus fills i filles.

La sala Àgora del Comú d’Andorra la Vella acollirà la mostra a partir del dia 29 de novembre i fins al 6 de gener. Al Centre Cultural de la Llacuna es podrà visitar del 8 fins al 31 gener i l’últim espai d’Andorra la Vella en acollir l’exposició serà el Servei de Tràmits, edifici administratiu de Govern, del 4 de febrer fins al 19 d’abril. A la Universitat de Sant Julià de Lòria viatjarà del 21 d’abril al 25 de juny.


Exposició "Relats reals de Supervivència, 1255" (suport digital)

 

Galeria d'imatges