Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Formalització del Grup d’Amistat Parlament Europeu-Andorra

Formalització del Grup d’Amistat Parlament Europeu-Andorra

Brussel·les, 24 d'abril del 2018.

El Parlament Europeu ha acollit aquest dimarts la formalització del Grup d’Amistat amb Andorra, en un acte que ha comptat amb la participació dels eurodiputats que l’integren i d’una delegació del Consell General, encapçalada per la subsíndica general Mònica Bonell i formada pels consellers generals de la Comissió Legislativa de Política Exterior Carles Enseñat (president), Carles Naudi (vicepresident) i Pere López. La presidència del Grup d’Amistat del Parlament Europeu amb Andorra recau en l’eurodiputat espanyol Santiago Fisas (Grup del Partit Popular Europeu), mentre que la vicepresidència s’ha acordat que s’oferirà a l’eurodiputat francès Éric Andrieu (Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu).

Altres eurodiputats que han participat activament en l’acte de formalització del Grup d’Amistat han estat Hans van Baalen (membre del Grup de l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa) i Juan Fernando López Aguilar (membre del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu). López Aguilar, que forma part de la Comissió d’Afers Exteriors del Parlament Europeu, s’ha ofert, a més, per ser el ponent en la tramitació d’un eventual Acord d’associació entre el Principat d’Andorra i la Unió Europea, tenint en compte que des de l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa el passat 1 de desembre del 2009 tots els Acords internacionals de la Unió Europea han de ser aprovats pel Parlament Europeu.

Els eurodiputats que formen part del Grup d’Amistat visitaran Andorra el proper mes d’octubre, convidats pel Consell General. Per part andorrana, formaran part del Grup d’Amistat amb el Parlament Europeu els consellers generals  que integren la Comissió Legislativa de Política Exterior. Així mateix, el Grup d’Amistat s’obrirà a la resta de consellers generals que estiguin interessats a formar-ne part.

Coincidint amb la formalització del Grup d’Amistat Parlament Europeu-Andorra, el Parlament Europeu exposa aquests dies l’exposició Andorran Memories. Fotografies de José i Valentí Claverol. La mostra, cedida per a l’ocasió per la Fundació Valentí Claverol i comissariada per David Claverol Mailhos, és un recull de fotografies que mostren la gran transformació que va viure Andorra entre 1930 i 1960 i que va ser el preludi de l’actual obertura del Principat.

Galeria d'imatges