Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Ferran Costa i Roger Padreny han participat en qualitat de membres de la Delegació del Consell General a l’OSCE-PA al seminari online sobre la “El paper dels joves en l'enfortiment de l'estat de dret, la democràcia i drets humans a l'àrea de l'OSCE”

Ferran Costa i Roger Padreny han participat en qualitat de membres de la Delegació del Consell General a l’OSCE-PA al seminari online sobre la “El paper dels joves en l'enfortiment de l'estat de dret, la democràcia i drets humans a l'àrea de l'OSCE”

Consell General, 18 de febrer del 2022

Actualment el món té la població juvenil més important de la història. Això representa una oportunitat per garantir la democràcia a través del compromís de la generació més jove. La participació de tots els grups de població en els processos de presa de decisió representen un requisit indispensable per garantir l’estabilitat i la resiliència de les societats democràtiques. Els joves, però, sovint s’enfronten a obstacles com la discriminació per edat o diferències estructurals i legislatives.

La implicació dels joves és estratègicament important per garantir la pau, la governança democràtica i la construcció de societats inclusives que respectin els drets humans. És per aquest motiu que des de l’OSCE-PA s’ha organitzat aquest seminari on line que ha comptat amb la participació de diferents experts com la Representant especial de l’Oficina de la Presidència de l'OSCE sobre Joventut i Seguretat de l’OSCE, Maria Raczynska; el membre de la Junta del Fòrum Europeu de la Joventut, Simon Lindkaer, o la Representant especial per a la joventut de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE, Farah Karimi.

Durant el debat posterior ha intervingut el Conseller General i membre de la Delegació andorrana a l’OSCE-PA, Roger Padreny el qual s’ha felicitat per tots els objectius aconseguits en l’últim any, així des del mes d’agost l’assemblea parlamentària de l’OSCE va nomenar un representant especial per a la joventut i s’ha constituït una plataforma de joves parlamentaris que ja va celebrar una reunió el passat mes de desembre i que té previst celebrar-ne una altra de manera presencial el proper mes de març a Viena.

Roger Padreny ha recordat que totes aquestes iniciatives han estat reclamades des de fa un any per la Delegació andorrana. En aquest sentit ha insistit en la necessitat d’impulsar un acord de joventut entre la branca parlamentària i governamental de l’OSCE amb la participació activa de la societat civil perquè sigui un acord de la joventut per a la joventut .

 

 

Galeria d'imatges