Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Els síndics generals visiten la Ruta dels Orris d’Encamp

Els síndics generals visiten la Ruta dels Orris d’Encamp

Encamp, 16 d'octubre del 2023

Segona visita institucional dels síndics generals a la parròquia d’Encamp. En aquesta ocasió, Carles Ensenyat i Sandra Codina, acompanyats de gran part de l’equip comunal encampadà, han conegut de prop el programa de recuperació dels orris. En concret, se n’han visitat dos: l’orri totalment restaurat d’Encenrera i la prospecció arqueològica que s’està duent a terme a l’orri de l’Estany Forcat.

Des del comú encampadà i amb la col·laboració del Govern d’Andorra s’està impulsant la recuperació del patrimoni, amb una base de recerca històrica que en permeti la seva divulgació entre els ciutadans, i la creació d’un producte d’interès turístic basat en la cultura i el patrimoni.

Precisament, Josep Font, un dels arqueòlegs que està treballant en la restauració d’aquestes construccions, ha estat l’encarregat d’explicar la seva funcionalitat i distribució.

La Ruta dels Orris permet conèixer la vida de muntanya i de pastor lligada a aquestes construccions, des del vessant etnològic, cultural i social. Compta amb 8 orris, dos dels quals reconstruïts parcialment (Cubil i Encenrera), dos amb reconstruccions parcials i la resta amb elements identificables per a ser visitats.

Els síndics generals, abans d’iniciar la visita als orris, han estat rebuts davant del Comú d’Encamp per la cònsol major, Laura Mas, el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, i gran part de l’equip comunal. La cònsol major ha agraït la visita als síndics generals i “l’interès per un projecte prioritari per Encamp com és la recuperació de la ruta dels Orris”.

Galeria d'imatges