Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Els síndics generals reben a l'ambaixador d’Itàlia al Principat d’Andorra

Els síndics generals reben a l'ambaixador d’Itàlia al Principat d’Andorra

Casa de la Vall, 9 de novembre del 2023

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, han rebut aquest matí a Casa de la Vall a Giuseppe Buccino Grimaldi, ambaixador d’Itàlia al Principat d’Andorra.

Al llarg de la visita, que ha recorregut també el nou edifici del Consell General, els síndics generals han explicat la història parlamentària del Principat d’Andorra a la delegació italiana formada, a més de l’ambaixador, per la consellera de cultura, Teodora Danisi, i Alberto Rossi, cònsol honorari d’Itàlia a Andorra.

Posteriorment, durant la reunió que han mantingut els síndics generals i la delegació italiana s’han abordat temes d’actualitat política com l’evolució de les negociacions de l’Acord d'Associació amb la Unió Europea i també la voluntat d’Itàlia de comptar amb el suport d’Andorra per a organitzar l’Exposició Universal l’any 2030. A més, l’ambaixador italià ha manifestat la seva voluntat d’assistir, l’any vinent, als actes de celebració del Dia de la Constitució.

Aquesta ha estat la primera visita de Buccino al Principat d’Andorra, recentment nomenat ambaixador, que té previst entregar les seves credencials al Copríncep episcopal aquest divendres.

 

Galeria d'imatges