Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Els Síndics Generals es reuneixen amb la Junta de l’Associació del Cos Consular al Principat d’Andorra

Els Síndics Generals es reuneixen amb la Junta de l’Associació del Cos Consular al Principat d’Andorra

Andorra la Vella, 13 de juliol del 2023

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, s’han reunit aquest dijous al matí amb la Junta de l’Associació del Cos Consular al Principat d’Andorra per enfortir els lligams i la cooperació entre el Consell General i les comunitats internacionals residents al país.

A la reunió hi han assistit la presidenta de l’associació, Yolanda Solà Ruiz, cònsol honorari de Polònia; el vicepresident, Carlos Fernando, cònsol honorari de Xile, la secretària, Angelica Turroni, cònsol emèrita d’Itàlia; el tresorer, Gabriel Espelleta Gil, cònsol honorari d’Islàndia; i els vocals Cristina Palmitjavila, cònsol honorari d’Alemanya, Antoni d’Ortodó, cònsol d’Estònia, i Gilles Serra, cònsol honorari de Luxemburg.

La trobada amb la Junta de l’Associació del Cos Consular té com a objectiu donar a conèixer les institucions andorranes, especialment el Consell General i la Casa de la Vall, entre les comunitats internacionals radicades a Andorra. Al llarg dels pròxims mesos es dissenyaran accions que permetin a les comunitats representades pels cònsols honoraris un major coneixement de la història i al funcionament del Consell General.

Una de les propostes que es tiraran endavant és la creació de mòduls específics en el marc del Consell Obert que permetin adaptar el relat dels continguts per a les diferents comunitats internacionals. D’altra banda, conjuntament amb la Junta de l’Associació del Cos Consular s’ha acordat que el Consell General pugui col·laborar o acollir activitats culturals impulsades per associacions internacionals de residents establertes al país.

Tant els Síndics Generals com els cònsols honoraris han destacat la necessitat d’establir uns lligams sòlids que permetin un major coneixement mutu entre les comunitats estrangeres i el Consell General.

Galeria d'imatges