Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Síndic General proclama elegit a Xavier Espot Zamora com a nou Cap de Govern d'Andorra

El Síndic General proclama elegit a Xavier Espot Zamora com a nou Cap de Govern d'Andorra

Andorra la Vella, 10 de maig del 2023

El Consell General d'Andorra ha continuat amb el debat d'investidura del Cap de Govern durant aquesta tarda, després d'una pausa de tres hores. A les 16.30 hores, el Candidat a Cap de Govern Xavier Espot ha pres la paraula en el seu torn de rèplica, seguit del candidat Cerni Escalé. Els dos candidats han respost a les intervencions dels Grups Parlamentaris que han tingut lloc durant el matí.

En aquest segon torn de parlaments, els candidats han continuat defensant les seves propostes i han abordat qüestions com la lluita contra la corrupció, la reforma fiscal o la millora de la gestió pública. També s'ha destacat la importància de fomentar la innovació i la digitalització per a un desenvolupament sostenible i la necessitat de continuar treballant per garantir els drets socials i la igualtat.

Un cop acabades les rèpliques dels candidats, ha estat el torn de rèpliques dels grups parlamentaris, on s'han exposat les seves posicions sobre les propostes presentades i s'han realitzat diverses crítiques i suggeriments.
Finalment, després de totes les rèpliques de totes les parts, ha arribat el moment de la votació a veu alçada. Un cop finalitzada la votació, el Síndic General ha procedit amb el recompte dels vots. Els resultats han estat els següents: el candidat de Demòcrates per Andorra, Xavier Espot, ha obtingut 17 vots; el candidat de Concòrdia, Cerni Escalé, ha obtingut 5 vots, i s'han registrat 6 abstencions.

Després del recompte dels vots, el Síndic General ha proclamat elegit a Xavier Espot Zamora com a Cap de Govern d'Andorra.

Amb aquesta elecció, el nou Cap de Govern liderarà el Govern d'Andorra durant els pròxims anys.
El Consell General d'Andorra ha informat que continuarà treballant per garantir el benestar i la prosperitat del país, i ha desitjat èxit al nou Cap de Govern en aquesta tasca.

Galeria d'imatges