Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El síndic general participa a la Conferència Europea de Presidentes i Presidents de parlaments

El síndic general participa a la Conferència Europea de Presidentes i Presidents de parlaments

Dublín, Irlanda, 28 de setembre del 2023

Una delegació del Consell General, encapçalada pel síndic general participa fins aquest divendres a Dublín, Irlanda, a la Conferència Europea de Presidentes i Presidents de parlaments organitzada per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE).

Al llarg de les dues jornades que dura la conferència, es tractaran diversos temes d’actualitat política d’àmbit principalment europeu. Entre els debats destaquen els relatius a l’auge dels discursos d’odi, els desafiaments de la democràcia representativa en els períodes d’inestabilitat i les conseqüències que està tenint la guerra de Rússia contra Ucraïna i quin paper poden jugar els parlaments nacionals en la reconstrucció del país.

El síndic general, Carles Ensenyat, participarà aquest divendres en el debat sobre com els parlaments han de ser representatius de la igualtat entre homes i dones i també de la diversitat que compon la societat, facilitant la participació de tots els col·lectius i sent plenament accessibles. 

Pel que fa a la jornada d’aquest dijous, la delegació andorrana ha mantingut una reunió trilateral amb els representants dels parlaments de San Marino i Mònaco, on entre altres aspectes s’han tractat les negociacions de l’Acord d’associació amb la Unió Europea.

La Conferència Europea de Presidentes i Presidents de parlaments compta amb la participació de representants de més de 60 països. La delegació del Consell General la formen, a banda del síndic general, la presidenta de la delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària al Consell d’Europa, la consellera geneneral Berna Coma i el secretari general del Consell General, Josep Hinojosa.

Galeria d'imatges