Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Alexandra Codina, es presenten al Director de Gabinet de la Representació del Copríncep Francès, Pascal Escande.

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Alexandra Codina, es presenten al Director de Gabinet de la Representació del Copríncep Francès, Pascal Escande.

El Síndic General d'Andorra, Carles Ensenyat, i la Subsíndica General, Alexandra Codina, han realitzat una visita oficial a la Representació del Copríncep Francès a Andorra. Durant la reunió amb el director de Gabinet, Pascal Escande, s'ha reforçat el compromís del Consell General d'Andorra en la col·laboració institucional i en el treball conjunt per al benestar del país.

En aquesta trobada, el Síndic General ha anunciat la intenció de commemorar el 750è aniversari dels Pariatges d'Andorra, que se celebrarà el 2028. Això marca un moment històric fonamental per a la identitat i la cultura del Principat, ja que els Pariatges van establir les bases de l'organització política i administrativa d'Andorra, consolidant la seva sobirania i el seu estatus com a coprincipat. Amb aquesta finalitat, es durà a terme un estudi de recerca sobre els Pariatges i el seu impacte en la història i la cultura d'Andorra per explorar les possibilitats i les propostes més adequades per commemorar aquesta efemèride.

Durant la reunió, els síndics i la Representació del Copríncep Francès a Andorra han mostrat una gran sintonia i han expressat la seva disposició a col·laborar estretament en el futur. Aquesta trobada ha estat un pas destacat en la consolidació de les relacions institucionals i en el compromís per promoure el desenvolupament i la conservació del patrimoni d'Andorra.

El Consell General d'Andorra seguirà treballant de manera coordinada amb les institucions del coprincipat per aprofundir les relacions bilaterals, impulsar el desenvolupament sostenible d'Andorra i promoure la conservació i difusió del patrimoni històric i cultural del país.

Galeria d'imatges