Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General aprova la llei qualificada de la persona i de la família

El Consell General aprova la llei qualificada de la persona i de la família

Consell General, 21 de juliol del 2022

El Consell General ha aprovat aquest matí per majoria el Projecte de llei de modificació de la Llei 1/2019, del 17 de gener, de la funció pública. Al text de modificació de la Llei s’hi ha presentat 84 esmenes a l’articulat: 6 esmenes per part de la consellera general no adscrita, Sra. Carine Montaner, 6 esmenes per part del Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, 52 esmenes per part del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i 20 esmenes conjuntament per part dels Grups Parlamentaris Demòcrata i Liberal. El Ple ha iniciat el debat i la votació de les 9 reserves d’esmena presentades pels Srs. Pere López, Judith Salazar i Susanna Vela, consellers generals del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, manifestant a l’inici la voluntat de retirar les reserves d’esmena número 2 i 11. Les 9 reserves d’esmena han estat defensades en 2 agrupacions; el primer grup de reserves d’esmena format per les número 1, 3, 7, 9 i 10 i el segon grup per les número 4, 5, 6 i 8. Les reserves d'esmena presentades al text han estat totes desestimades tret de la reserva d’esmena número 10 que ha estat aprovada per majoria. El text ha resultat aprovat per 15 vots a favor (GPD+GPL+GPCC), 3 vots en contra (GP Terceravia + UL +I) i 7 abstencions (GPS i Carine Montaner).

El segon punt de l’ordre del dia relatiu a la Proposició de llei qualificada de la persona i de la família ha estat aprovat amb el suport total de la Cambra. La votació del text s’ha realitzat de forma separada a petició dels consellers generals del grup parlamentari Socialdemòcrata. Primerament, s’han votat els articles 77 i 91, resultant 18 vots a favor (GPD + GPL + GPCC + GPTULI + consellera no adscrita), 6 vots en contra (GPS) i cap abstenció. La votació de la resta d’articles i disposicions del text, l’índex, l’Exposició de motius i el Títol de la Proposició de llei ha resultat 25 vots a favor. Finalment, al tractar-se d'una proposició qualificada, i tal com disposa l'article 112.1 del Reglament del Consell General, s'ha procedit a la votació final sobre el conjunt del text essent el resultat de la votació de 25 vots a favor, cap en contra i cap abstenció. Aquesta Llei és moderna i garantista i alguns dels punts a destacar són la regulació del canvi de gènere i el canvi de nom a partir dels 18 anys, garanteix els drets en la igualtat de condicions de les persones amb discapacitat, elimina la diferència terminològica entre les unions civils de persones del mateix sexe i de sexe diferent i introdueix el sistema de separació i divorci no causal.

L’últim punt de la sessió extraordinària d’aquest dijous ha estat el Projecte de llei per al desenvolupament i la diversificació dels sectors ramader i agrícola. Al text s’hi han presentat 24 esmenes a l’articulat: 6 esmenes conjuntament per part dels Grups Parlamentaris Demòcrata i Liberal, 10 esmenes per part del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, 3 esmenes per part de la consellera general no adscrita Carine Montaner, i 5 esmenes per part del Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents. La Llei ha estat aprovada per majoria per 22 vots a favor (GPD + GPS + GPL + GPCC + consellera no adscrita), 3 vots en contra (GPTULI) i cap abstenció.

 

Galeria d'imatges