Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General acull una conferència amb motiu del Dia internacional de l'educació

El Consell General acull una conferència amb motiu del Dia internacional de l'educació

Consell General, 24 de gener del 2020

La ponència ha anat a càrrec d'Enric Prats, doctor en pedagogia per la Universitat de Barcelona, que ha parlat de l'educació en un món canviant

El Consell General ha organitzat la conferència “El futur de l’educació i l’educació del futur: reptes i dilemes” amb motiu del Dia internacional de l’educació.

Abans d'iniciar la conferència, la síndica general, Roser Suñé Pascuet, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat el paper que té l’educació per sostenir qualsevol societat. Enric Prats ha subratllat que en moments de transformacions i canvis continus les escoles hauran de buscar complicitats en àmbits externs per oferir respostes a les noves exigències.

Enric Prats és doctor en pedagogia per la Universitat de Barcelona, on exerceix la docència. Ha participat en diferents projectes educatius, com el programa MIF (Millora i Innovació en la Formació de Mestres) o Barcelona Aula de Ciutadania, i dirigeix recerques sobre  pensament pedagògic i polítiques de professorat. És responsable d’edició de la revista Temps d’educació, i ha publicat diverses obres on reflexiona sobre el fet educatiu.

La UIP [1] - l’organització internacional dels parlaments nacionals i de la qual el Consell General n’és membre- encoratja els parlaments a celebrar diferents dies internacionals perquè es reafirmin amb els principis i els drets fonamentals a què es dediquen i contribueixin al seu assoliment.

 [1] La UIP va ser fundada l'any 1889 per parlamentaris membres del moviment pacifista del segle XIX. En l’actualitat és essencialment un fòrum polític que reuneix parlamentaris de tot el món i que afavoreix el diàleg i la cooperació parlamentària.

El Consell General va ingressar a la UIP l'any 1995 a proposta i amb l’aprovació de tots els grups parlamentaris. En l’actualitat, la UIP compta amb 166 parlaments membres.

 

Flickr

Galeria d'imatges