Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Dos joves andorrans seleccionats per participar a la 10a edició del Parlement Francophone des Jeunes

Dos joves andorrans seleccionats per participar a la 10a edició del Parlement Francophone des Jeunes

Casa de la Vall, 28 de gener del 2024

La delegació del Consell General a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) ha seleccionat a dos joves andorrans per participar en la 10a edició del Parlement Francophone des Jeunes (PFJ) que se celebrarà a principis de juliol a Montreal, Canadà.

Segons les condicions establertes per poder participar en aquest certamen, els seleccionats han de ser un noi i una noia d’entre 18 i 25 anys. Un cop analitzades totes les sol·licituds rebudes, la delegació del Consell General a l’APF ha triat a Inés Bafaluy i Marc Salinas com a representants andorrans al PFJ.

Des de la delegació de l’APF es valora molt positivament la quantitat de sol·licituds rebudes, més d’una desena. Aquesta ha estat la vegada que més demandes s’han presentat per poder participar en el Parlement Francophone des Jeunes.

A partir d’ara, i segons estableix el guia de procediment del PFJ, el 7 de febrer es faran públics els candidats de tot el món aptes per assistir a la trobada de Montreal. Més tard, entre finals de març i principis d’abril es faran una sèrie de reunions telemàtiques per explicar quin és el funcionament exacte de l’edició d’enguany del PFJ.

El Parlement Francophone des Jeunes va ser promogut pels caps d'estat i de govern de la Francofonia, reunits el setembre de 1999 amb motiu de la Cimera de Moncton, el tema principal de la qual va ser la joventut. La primera edició va tenir lloc l’any 2001 al Quebec, des de llavors es celebra bianualment i compta amb el suport financer de l’Organisation Internationale de la Francophonie (OIF).

Galeria d'imatges