Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Divuitena reunió de tardor de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE

Divuitena reunió de tardor de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE

Marràqueix, 4 d'octubre del 2019

Més de 200 parlamentaris d’una cinquantena de països, entre ells Andorra, es reuneixen des d’avui i fins diumenge a Marràqueix, en el marc de la divuitena reunió de tardor de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE. La Delegació del Consell General està encapçalada pel president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, Roger Padreny, conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i Sandra Codina, consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata.

Aquesta és la primera vegada que el Marroc, soci mediterrani per a la cooperació organitza una reunió de l’OSCE. També és la primera vegada que l’OSCE es reuneix en un país soci mediterrani per a la cooperació.

La Sessió de Tardor inclourà, com és habitual, una reunió del Fòrum Mediterrani, que tractarà sobre els "Models de cooperació nord-sud i la connectivitat econòmica de la regió mediterrània en un món globalitzat". 

També hi intervindran representants de la Unió Parlamentària Africana, de la Comunitat Econòmica dels Estats de l’Àfrica Occidental, del Parlament Panafricà, de l’Organització Internacional per a les Migracions, de l’Oficina d’Activitats Econòmiques i Ambientals de l’OSCE i del representant personal de la presidenta de l’OSCE.

La conferència parlamentària abordarà la 'Promoció de la seguretat a la regió euromediterrània. El paper de l'OSCE i els seus socis'. En sessions temàtiques, ponents principals i parlamentaris reunits de tota l’àrea de l’OSCE exploraran temes com 'L’OSCE i la cooperació regional africana per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques' i 'La regió euromediterrània i els reptes que planteja el canvi climàtic: desenvolupament econòmic i migració ambiental'. La tercera sessió tractarà el tema 'Lluitar contra la intolerància i la discriminació basada en religió o creença'.

Durant la reunió de tardor també tindrà lloc la reunió de la Comissió Permanent on es presentarà l’informe del Secretari general de l’OSCE-PA i s’informarà sobre l’estat de comptes.

 

Galeria d'imatges