Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Dissetena sessió plenària del Consell General dels Joves

Dissetena sessió plenària del Consell General dels Joves

Els participants en el 17è Consell General dels Joves han aprovat quatre de les sis proposicions de llei presentades, proposicions de lleis molt centrades en el medi ambient i el desenvolupament sostenible. En aquesta ocasió, el premi del concurs de cartells s'ha lliurat desprès de la sessió plenària.

 

Un any més els joves consellers, han ocupat els escons de l'hemicicle del nou edifici del Consell General i han seguit els protocols de les sessions ordinàries per debatre les sis proposicions de llei que han treballat en Comissió.

Els joves han manifestat clarament la voluntat de lluitar contra la discriminació sexual amb els 28 vots a favor a la llei. La resta de resultats de les votacions han estat els següents:


  • Examen i votació de la Proposició de llei de modificació de la Llei del Codi de la circulació.
Refusada: 7 vots a favor, 17 en contra i 3 abstencions.
  • Examen i votació de la Proposició de llei per a la millora de l’eficiència en la gestió de les línies d’autobusos públics.
Aprovada per majoria; 24 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions.
  • Examen i votació de la Proposició de llei en contra de la discriminació sexual.
Aprovada per assentiment.
  • Examen i votació de la Proposició de llei per a la implementació d’energies renovables als edificis públics.
Aprovada per majoria; 22 vots a favor, 1 en contra i 5 abstencions.
  • Examen i votació de la Proposició de llei per a la conservació dels boscos andorrans.
Aprovada per majoria: 14 vots a favor, 7 en contra i 7 abstencions.
  • Examen i votació de la Proposició de llei per a la utilització del bioetanol / E 85 com a carburant en lloc de combustibles més contaminants.
Refusada: 7 vots a favor, 12 en contra i 9 abstencions.

Les quatre proposicions de llei aprovades han estat entrades al registre de la secretaria del Consell General poc després de la sessió per ser analitzades.

El Consell dels Joves és un projecte del Consell General organitzat per la Comissió d'Educació, Recerca, Cultura i Esports en col·laboració amb el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. Hi participen les escoles dels tres sistemes educatius del país amb alumnes de 14 a 16 anys, 28 dels quals exerceixen de consellers generals joves i 10 són suplents. 

Galeria d'imatges