Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Defunció del conseller general, M.I. Sr. Martí Salvans Abetlla

Defunció del conseller general, M.I. Sr. Martí Salvans Abetlla

 

El 8 de juliol de 2015 ens ha deixat el conseller general, M.I. Sr. Martí Salvans Abetlla

 

De formació acadèmica en ciències pures, havia exercit de professor a Tolosa i a Andorra, i havia treballat a FEDA. A més de les seves activitats professionals, va dedicar-se a la investigació de la història d’Andorra i, més concretament, a la història de Canillo, la parròquia de residència i de la que va ser representant territorial al Consell General.

 

La seva activitat política el va portar a ser, durant els any 2004 fins al 2007, conseller del Comú de Canillo. El 2011 fou elegit conseller general. En la sisena legislatura, ocupà la presidència del Comissió Legislativa de Finances i Pressupost i també fou membre de la Comissió legislativa de Política Territorial.

 

Va ser el ponent d’alguns projectes de llei com el de modificació der la Llei 94/2010, del 29 de desembre, de l’impost de la renda dels no residents fiscals així com del Projecte de llei de l’impost sobre la renda de les persones físiques i de les proposicions de llei com la modificació de la Llei de les bases de l’ordenament tributari, la modificació de la Llei general de les finances públiques o, de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal.

 

Novament elegit conseller general el 2015, en aquest cas en la circumscripció nacional, havia començat el mandat com a membre de la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost.

 

Autor d’altres estudis sobre la interpretació dels orígens d’Andorra, el 2011, tot just havent estat elegit conseller general, va presentar l’obra que l’any anterior havia rebut el Premi Principat d’Andorra d’Investigació Històrica que atorga el Consell General, De la Solana d’Andorra. El llibre era fruit de les seves recerques anteriors sobre el territori andorrà i sobre un dels casos més interessants sobre límits territorials del país. L’erudició i el coneixement de primera mà del territori van donar lloc a aquesta obra documentada que ha esdevingut referència imprescindible. La presentació fou un dels primers actes que es van organitzar al nou edifici del Consell General i fou presentat per la subsíndica general, M.I. Sra. Mònica Bonell.

 

En senyal de dol per la defunció, el Consell General baixarà les banderes a mitja asta. El síndic general, en nom de la institució, ha adreçat el seu condol a la família.

 

 

    

Galeria d'imatges