Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Conferència de Presidents de l’Assemblea Regional Europa

Conferència de Presidents de l’Assemblea Regional Europa

Mònaco, 3-5 d’abril del 2022

La Delegació andorrana del Consell General a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), representada pel seu president, Sr. Carles Sánchez Rodríguez (Grup Parlamentari Socialdemòcrata), ha participat en la reunió de la Conferència de Presidents de la Regió Europa de l’APF que se celebra a Mònaco. Hi han participat 17 delegacions parlamentàries de diferents estats i ha estat inaugurada pel Sr. Stéphane Valeri, President del “Conseil National”, pel Sr. Jean-Charles Luperto, cap de la Missió Europa de l’APF així com, per les Sres. Isabelle Berro-Amadei, “conseiller du Gouvernement-Ministre des Relations Extérieures et de la Cooperartions”  i Michèle Dittlot, presidenta de la Secció monegasca.

En la primera part de la reunió de treball celebrada aquest matí, els participants han abordat mecanismes de promoció de la francofonia. En aquest sentit, el Sr. M. Thomas Fouilleron, Director dels arxius i de la biblioteca del Palau Príncep, ha presentat l’històric “De les aliances estratègiques a la francofonia. Mònaco i de França (Segle XV-XX)”. Tanmateix, el Sr. Jean-Yves Giraudon, President de l’Aliança Francesa de Mònaco, també ha incidit sobre les funcions i el funcionament del Centre Mediterrani d’Estudis Francesos (C.M.E.F). 

La segona part dels treballs, s’ha centrat sobre la situació a Ucraïna presentada per la Sra. Lesya Vasylenko i la Sra. Alona Shkrum, parlamentaries ucraïneses de la Rada així com, pel Sr. Rouslan Stefantchouk, president de la Rada. Les seccions presents, entre elles l’Andorrana que també ha incidit sobre el contingut de la Llei 5/2022, del 3 de març, d’aplicació de sancions internacionals actualment en vigor, han condemnat fermament l’atac bèl·lic de la Federació Russa contra la República d’Ucraïna i han fet una crida conjunta a la pau i al diàleg, demanant l’aturada immediata de la guerra per posar fi a tant sofriment i dolor.

Tanmateix, representants de l’Associació “Vent d’Est” han exposat via Visioconferència l’estat de la situació sobre l’arribada de refugiats ucraïnesos a Moldàvia. 

Finalment, s’han abordat els programes d’accions de cooperació de l’APF Regió Europa i s’ha acordat que la XXXIV Assemblea regional Europa es celebrarà l’any 2022 a Barcelona (Catalunya). 

Per a més informació sobre aquesta conferència podeu consultar el següent enllaç:

http://apf.francophonie.org/

Galeria d'imatges