Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic

Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic

UNIÓ INTERPARLAMENTÀRIA (UIP)

Una delegació del Consell General, integrada per un representant de cada grup parlamentari -Meritxell Palmitjavila (GPD), Joan Carles Camp (GPL) i Rosa Gili (GM)- es desplaçarà aquest cap de setmana a Marràqueix per participar, en nom del Consell General, a la reunió parlamentària organitzada per la UIP i el parlament marroquí amb motiu de la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic.

Està previst que 200 parlamentaris de 60 països es trobin el diumenge 13 de novembre per parlar de les negociacions sobre el clima després de París 2015, la superposició del canvi climàtic amb els conflictes i les migracions; i l’impacte social del canvi climàtic.

El paper dels parlamentaris és essencial per a la implementació del compromís al qual es va arribar a la Cimera del clima de l’any passat (Acord de París), tant per a la seva tasca legisladora com per la seva tasca d’impuls i control a les accions del seus respectius governs.

A les reunions parlamentàries de Marràqueix, s’ha anunciat la participació de la Secretària Executiva del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (CCNUC), la Sra. Espinosa; el President de la COP 22, el Sr. Mezhouar; el Director executiu del Programa de Nacions Unides per al medi ambient, el Sr. Solheim; el Director de la gestió estratègica i executiva de l’Agència internacional de l’energia renovable (IRENA), el Sr. El-Farnawany; el Director de l’Institut internacional per al medi ambient i el desenvolupament, el Sr. Norton; i d’un representant de l’ONG, R20.

Tots els parlamentaris participants estan convidats a participar de manera activa als debats i a fer preguntes i comentaris als conferenciants.

Al final dels treballs es preveu que s’adopti un Document final (http://www.ipu.org/splz-f/cop22/outcome.pdf) que reculli el compromís dels parlaments en favor de la lluita contra el canvi climàtic.

 

Treballs a tràmit parlamentari relacionats:

-Proposta d’aprovació de la ratificació de l’Acord de París, de 12 de desembre del 2015 (BCG 71/2016, del 21 d’octubre del 2016). En període de presentació d’esmenes (el termini finalitza el proper dilluns14 de novembre del 2016).

Galeria d'imatges