Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Cartell del 30è aniversari de la Constitució

Cartell del 30è aniversari de la Constitució

Casa de la Vall, 5 de setembre del 2023

Aquest dimarts a la tarda s’ha donat a conèixer el cartell dels 30 anys de la Constitució del Principat d’Andorra, en el qual hi han treballat al llarg dels darrers mesos nois i noies amb síndrome de Down i Trastorn de l’Espectre Autista acompanyats dels professionals de JECOM Disseny a través del projecte Anissa.

El cartell del 30è aniversari de la Constitució pretén reforçar el paper central de la Carta Magna que garanteix els drets de la ciutadania i en la qual tothom s’hi ha de sentir representat. Per això, s’ha volgut comptar amb nois i noies amb capacitats especials per al disseny del cartell en una efemèride tan especial.

Tal com ha remarcat el síndic general, Carles Ensenyat, durant l’acte de presentació “volem remarcar la importància de la nostra Constitució, on tothom hi té cabuda, perquè la nostra Carta Magna ens regeix a tots i a la vegada ens ofereix igualtat d’oportunitats independentment de les nostres capacitats, diferents a cada persona”. Per això, ha afegit “no hem de prejutjar, limitar o condicionar aquestes capacitats  perquè precisament cadascú de nosaltres ha desenvolupat habilitats diferents. Per això, tots som capaços i incapaços a l’hora i hem d’obrir la nostra mirada en lloc de limitar-la”.

L’acte de presentació celebrat al vestíbul del Consell General ha comptat amb la presència dels nois i noies que han elaborat el cartell, els professionals que els han acompanyat, una àmplia representació dels Grups Parlamentaris i membres de la societat civil.

Col·lecció de cartells de la Constitució

El cartell d’enguany inicia una col·lecció que s’anirà ampliant els pròxims anys amb altres obres dissenyades per artistes del país amb la vocació de promocionar-los. L’objectiu és que anualment, just abans de la commemoració de l’aniversari de la Carta Magna, es presenti una nova obra artística que passarà a formar part del fons d’art del Consell General.


Galeria d'imatges