Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Audició parlamentària anual de la Unió Interparlamentària (UIP)

Audició parlamentària anual de la Unió Interparlamentària (UIP)

Consell General, 16 de febrer del 2021


Els propers dies 17 i 18 de febrer (de 15 a 18 hores ambdós dies) tindrà lloc l’Audició parlamentària anual de la UIP que aquest any 2021 se centrarà en la lluita contra la corrupció com a eina per restablir la confiança envers els governs i per millorar les perspectives de desenvolupament.

Organitzada conjuntament per la UIP i l’ONU, comptarà amb 4 sessions de treball sobre:

  • El Conveni de Nacions Unides contra la corrupció del 2005.
  • La gran corrupció (la corrupció que implica grans actius).
  • Polítiques anticorrupció sensibles al gènere.
  • Principals mesures anticorrupció: declaració de patrimoni efectiva, denunciants i finançament de partits.

 

A aquesta Audició s’espera que hi participin uns 300 parlamentaris d’arreu del món via telemàtica, entre els quals, en representació del Consell General, hi haurà la síndica general, Roser Suñé i el conseller general, Ferran Costa (GPL).

Entre els ponents, hi figuren: la presidenta de l’ONG Transparència internacional, Delia M. Ferreira Rubio; el cofundador i membre directiu de l’ONG Iniciatives d’integritat internacional, Justice Richard Goldstone; i la directora executiva del Pacte mundial de Nacions Unides- iniciativa de l’ONU per estimular i promoure la sostenibilitat empresarial (actualment compta amb 12.000 empreses afiliades) a través del compliment de principis relacionats amb els drets humans, el medi ambient i l’anticorrupció-, Sanda Ojiambo.

 

L’objectiu d’aquesta Audició és facilitar una contribució parlamentària a la Declaració política de la sessió extraordinària de l’Assemblea General de l’ONU  sobre la lluita contra la corrupció  (UNGASS 2021) que s’organitzarà aquells mateixos dies.

A més a més, a través d’aquesta Audició es vol ajudar en l’assoliment de l’Objectiu del Desenvolupament Sostenible núm.16 (ODS 16), el relatiu a “Promoure societats pacífiques i inclusives pel desenvolupament sostenible, facilitar l’accés a la justícia per a tothom i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells “, ODS que comporta un compromís per reduir significativament la corrupció i el suborn en totes les seves formes (ODS 16.5).

 

Enllaç des d’on seguir l’Audició parlamentària de la UIP: http://webtv.un.org/

Més informació: https://www.ipu.org/fr/event/audition-parlementaire-annuelle-aux-nations-unies-1

 

Galeria d'imatges