Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Ple aprova la creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge d'Andorra

El Ple aprova la creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge d'Andorra

Consell General, 18 de juny del 2021

El Ple va aprovar ahir a la tarda per majoria el Projecte de llei de creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge d'Andorra. La votació del text va realitzar-se de forma separada a petició dels consellers generals del grup parlamentari Socialdemòcrata. Primer es va votar l’article 12 i de les disposicions finals vuitena, novena i onzena, resultant 28 vots a favor. Els consellers generals Joan Carles Camp, del grup Terceravia i Carles Sánchez, del grup socialdemòcrata van voler fer una explicació de vot al respecte. La votació de la resta de parts del text es va aprovar amb 18 a favor (GPD + GPL + GPCC + Sra. Carine Montaner), 10 vots en contra (GPS + GPTerceravia+UL+I) i cap abstenció.

El segon punt de l’odre del dia relatiu a la Proposició de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum, iniciativa impulsada en aquesta ocasió pels grups parlamentaris Demòcrata; Socialdemòcrata, Liberal i Ciutadans Compromesos, va ser aprovada per assentiment. La modificació del text millora l’exercici del vot de les persones amb diversitat funcional, alhora, permet a partir d’ara, exercir el vot per correu sense justificació el dia de les eleccions i també poder delegar el vot. La votació final ha resultat la doble majoria requerida; circumscripció parroquial i nacional, 14 vots a favor i cap vot en contra i cap abstenció.

També de forma unànime es va validar el Projecte de llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2. La llei incorpora mesures adreçades a pal·liar els efectes de la pandèmia de Covid-19 en l'àmbit dels ERTO.

 

[VÍDEO] SESSIÓ ORDINÀRIA

Galeria d'imatges