Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Apagada de llums com a mostra de solidaritat amb el poble d'Alep

Apagada de llums com a mostra de solidaritat amb el poble d'Alep

El Consell General ha apagat la façana de la Casa de la Vall i la façana lateral del nou edifici, en un gest simbòlic de suport als milers de civils que es troben atrapats a Alep i com a crida a mantenir l'alto el foc per tal que es pugui dur a terme la seva evacuació.

L'acció s'ha dut a terme seguint l'exemple de París, que ahir va apagar la Torre Eiffel, i sumant-se així a les crides fetes des de l'ONU i des de diferents països arreu del món, per tal que es mantingui una treva humanitària que permeti l'evacuació dels civils. Els llums s'han apagat a les 18 hores i es mantindran així tota la nit.

Paraules del síndic general, Vicenç Mateu Zamora, amb motiu de l'apagada de llums com a mostra de solidaritat amb el poble d'Alep:

M. I. Consellers Generals,

M. I. Cap de Govern,

M.I. Srs. Ministres,

Senyores i senyors,

Abans d’aixecar la sessió, voldria enviar des d’aquí un missatge de solidaritat amb el poble d’Alep i fer una crida a mantenir la treva per tal que la població civil pugui ser evacuada de les zones assetjades. Seguint l’exemple de París, que ahir va apagar la Torre Eiffel en un gest simbòlic de suport als milers de civils que es troben atrapats, el Consell General ha apagat avui, a partir de les sis de la tarda i durant tota la nit, les llums que il·luminen habitualment la Casa de la Vall, així com la façana lateral del nou edifici.

No sé si petits i humils gestos com aquest que s’estan succeint arreu del món contribuiran a restablir l’alto el foc, però crec que expressem així el sentiment del poble andorrà i dels aquí presents de solidaritat, de fraternitat i la voluntat que ben aviat retorni l’esperança als ciutadans d’Alep.

S’aixeca la sessió.

Galeria d'imatges