Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / 45a Sessió de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF)

45a Sessió de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF)

Abdijan (Costa d’Ivori), del 5 al 9 de juliol del 2019

Una delegació del Consell General encapçalada per la Sra. Carine Montaner (Grup Parlamentari Terceravia+Unió Laurediana+Independents) i integrada pel Sr. Marc Magallon (Grup Parlamentari Liberal) i per la Sra. Núria Rossell (Grup Parlamentari Demòcrata), participa a la 45a Sessió de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia que s’està duent a Abdijan (Costa d’Ivori) del 5 al 9 de juliol.

L’ordre del dia d’aquesta sessió té com a principal objectiu debatre sobre la temàtica de «Parlament i enfortiment de la democràcia». Per tal que el debat sigui el més enriquidor possible, aquesta sessió ha comptat, entre altres experts, amb la presència del Sr. Lath Yédoh Sébatioen, Professor a la Facultat de Dret Félix Huuphouet-Boigny de Cocody (ABIDJAN), que ha comparegut davant l’Assemblea permetent així a les seccions presents a la sessió d’ampliar els coneixements sobre el «Parlament i la democràcia en l’espai francòfon d’Àfrica».

 

Aquesta sessió de l’APF s’ha inaugurat amb la reunió del Bureau i de les Xarxes de dones i de joves parlamentaris, respectivament. Pel que fa al debat general del Ple de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia centrat en el «Parlament i enfortiment de la democràcia», la Presidenta de la secció andorrana a l’APF, Sra. Carine Montaner, ha incidit, mitjançant la seva intervenció, sobre les iniciatives i mecanismes de transparència en l’activitat parlamentària implementats al Consell General per apropar els representants electes a la ciutadania, incentivar la participació ciutadana i enfortir la democràcia.

D’altra banda la Sra. Louise Mushikiwabo, Secretària General de la Francofonia, s’ha dirigit als parlamentaris presents al Ple de l’APF, per seguidament respondre a les preguntes que aquests li han adreçat. Així mateix, s’ha presentat i analitzat l’informe d’activitat de l’APF del Sr. Jacques Krabal, Secretari General Parlamentari, l’informe financer del tresorer de l’APF, així com els informes dels encarregats de missió regionals i els projectes de resolució adoptats en les diferents comissions i xarxes, respectivament.

Paral·lelament a aquesta sessió, ha tingut lloc la VII edició del Parlament Francòfon dels Joves (PFJ). L’objectiu principal del PFJ és el de realitzar una simulació parlamentària per il·lustrar a les noves generacions del model de la democràcia parlamentària.

El Consell General forma part de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) com a secció observadora des de l’any 1983 i com a secció associada des de 1989, essent la primera organització internacional a la que pertany el nostre parlament. Les Assemblees regionals són responsables de la implementació dels objectius de l’APF en el context específic de les regions.

Actualment hi ha quatre regions que s’organitzen en Assemblees regionals: Àfrica, Amèrica, Àsia - Oceà Pacífic i Europa. Aquestes assemblees són també un lloc de debat, on les conclusions adoptades i les recomanacions proposades són comunicades tant al Bureau com a l’Assemblea plenària pels representants regionals o encarregats de missió i pel Secretari General Parlamentari.

Per ampliar la informació, podeu consultar el següent enllaç:

http://apf.francophonie.org/

 

Galeria d'imatges