Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / 27a Sessió Anual de l’OSCE PA a Berlín

27a Sessió Anual de l’OSCE PA a Berlín


Prop de 300 parlamentaris de 57 estats diferents participen a la 27a Assemblea general de l’OSCE PA que s’està celebrant a Berlín. La delegació andorrana està encapçalada per la consellera ceneral de GPD, Meritxell Palmitjavila i integrada pel conseller general de GM-UL/CGILM, Carles Naudi, el conseller general del GM-PS, Pere Lopez i el conseller general del GPD, Marc Ballestà.

El tema de la sessió anual és "La implementació dels compromisos de l'OSCE: el paper dels parlaments". L’objectiu és reflexionar sobre el fet  que l'eficàcia de l'OSCE a l’hora de garantir la seguretat i la cooperació només es pot aconseguir amb el suport dels parlamentaris, que tenen un paper únic a l'hora d'adoptar i harmonitzar la legislació, supervisar l’activitat governamental  i compartir les millors pràctiques internacionals.

El diumenge tindrà lloc la reunió de la Comissió Permanent on es votaran els punts suplementaris que seran analitzats per les comissions i el Ple; s’aprovarà el projecte de pressupost, es presentaran els informes d’activitats del President i del Secretari General i es repassaran els informes de les missions d’observació electoral a les quals l’OSCE-PA ha participat com ara Rússia, Turquia o Itàlia.

Andorra ha donat suport previ a tres punts addicionals sobre violència de gènere(Canadà),l’assistència als governs en matèria de seguretat (Suïssa) i la millorar de les connexions dins l’espai OSCE (Azerbajan). Sobre aquest últim punt addicional, el conseller general de GM-UL/CGILM, Carles Naudi, ha presentat una esmena d’addició la qual ha obtingut el suport de 6 països (Espanya, Àustria, Xipre, Malta, San Marino i Mònaco).

A la reunió de la Comissió Permanent únicament hi assisteixen el Cap de delegació de cadascun dels estats participants, en el cas d’Andorra, serà la consellera ceneral, Meritxell Palmitjavila, l’encarregada de representar el Consell General.

El diumenge tindrà lloc l’obertura de l’Assemblea i les reunions de les tres comissions que s’allargaran fins dimecres 11 de juliol amb l’adopció de la declaració final.

Per més informació: https://www.oscepa.org/

 

Galeria d'imatges