Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / “El paper polític per fer front al canvi climàtic” prenent com a exemple la situació a l’Àrtic

“El paper polític per fer front al canvi climàtic” prenent com a exemple la situació a l’Àrtic

Consell General, 16 de setembre del 2020

L’OSCEPA inicia una nova ronda de conferències-debat online amb participació del Consell General.

 

Ferran Costa (GPL) i Roger Padreny (GPS), president i membre de la Delegació andorrana respectivament, han estat els representants del Consell General en aquest seminari online.

L’objectiu del debat és entendre millor les implicacions actuals i a llarg termini del canvi climàtic sobre la seguretat humana a l’Àrtic i més enllà, i debatre el paper polític a l’hora d’abordar-les. En particular, té com a objectiu:

• Millorar els coneixements sobre les dinàmiques del canvi climàtic i el seu impacte sobre el medi ambient i sobre la vida de les persones i, per tant, entendre millor com treballar per abordar el canvi climàtic com a crisi climàtica, una amenaça a tota seguretat per a la seguretat humana.

• Comprendre per què l’Àrtic, és un document de foc per al canvi climàtic global i per què els efectes ambientals a la regió àrtica són de la màxima importància per a tot el planeta i s’han de controlar de prop.

• Fer un balanç de l'actual agenda mundial sobre el canvi climàtic i l'estat d'aplicació dels acords existents.

• Debatre el paper dels parlamentaris i dels fòrums parlamentaris internacionals com l'OSCEPA per fer front a la crisi climàtica. Quin és el valor afegit i com pot la dimensió parlamentària contribuir als esforços governamentals i no governamentals per lluitar contra els efectes del canvi climàtic sobre la societat? Com es pot millorar el mandat de l’AP de l’OSCE en aquest domini?

Els fòrums parlamentaris internacionals, com l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE, poden servir de plataforma per al diàleg on es poden ampliar i coordinar els actius esmentats a nivell internacional, cosa que permet als membres compartir les millors pràctiques i debatre els reptes transfronterers. De fet, la crisi climàtica és un dels reptes mundials d’aquesta època i cap país no pot afrontar-ho sol: no només cal que tots els estats s’hi incorporin, sinó que també han d’estar a bord junts amb un esperit de propietat conjunta i responsabilitat del planeta i dels seus ciutadans.

El debat ha estat moderat per la diputada noruega, Torill Eidsheim, representant especial de l’OSCE-PA en els afers relacionats amb l’Àrtic. També ha comptat amb les intervencions dels experts: Adalheidur Thorsteinsdottir, representant de la presidència islandesa del Consell Àrtic, Tore Furevik, director del Centre d'Investigacions Climàtiques de Bjerknes i Daniele Violetti, director de la Divisió de Mitjans d’Implementació de la UNFCCC (Canvi climàtic de les Nacions Unides).      

 

Per més informació: 

https://www.oscepa.org/news-a-media/press-releases/2020/webinar-from-the-arctic-to-global-the-political-role-in-addressing-climate-change

 

Galeria d'imatges