Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / ’Sol de tarda’, la visió de Carme Massana de la Casa de la Vall

’Sol de tarda’, la visió de Carme Massana de la Casa de la Vall

Casa de la Vall, 29 de novembre del 2023

El Consell General ha encarregat, com cada d’any des del 1999, una obra d’art que passarà a formar part del fons artístic de la institució. Enguany, l’encàrrec s’ha fet a la pintora andorrana Carme Massana.

El quadre ‘Sol de tarda’ és el fruit de la visió de Massana de la Casa de la Vall. És una visió ciutadana, allunyada dels formalismes institucionals i captant l’edifici històric del parlament tal com el veuen les persones que passegen pels Jardins de Casa de la Vall.

L’autora, durant l’acte de presentació de ‘Sol de tarda’ que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a la planta de Sindicatura del Consell General, ha subratllat que “no faig mai res per encàrrec, és la primera vegada que ho faig”. També ha destacat que va acceptar l’encàrrec per “la llibertat que he tingut per crear l’obra”, ja que l’única directriu donada és que el quadre havia de fer referència a la democràcia, al parlamentarisme o a la Constitució.

Per a pintar el quadre, Massana va estar diversos dies de l’estiu pels entorns de Casa de la Vall, fins que va optar per la part del darrere del monument perquè s’adaptava més al seu estil, ja que “m'agraden molt els boscos, els arbres, allò més salvatge” ha detallat.

Per la seva banda, el síndic general, Carles Ensenyat, ha ressaltat que “Carme Massana és l’última artista d’una generació que no es trobava al catàleg del Consell General i aquesta és una manera retre-li homenatge”.

De ‘Sol de tarda’ se n’ha fet una serigrafia original a dotze tintes amb una edició limitada a 120 exemplars i 12 proves d’artista signades i numerades. Aquests exemplars serviran com a felicitació de Nadal institucional del Consell General a autoritats i organismes dependents; i també com a regal protocol·lari en les visites destacades que rebi el parlament.

Galeria d'imatges