Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Newsletters / Diari del Consell General / DCG 2/2015, 23 març 2015

DCG 2/2015, 23 març 2015

Facebook icon Twitter icon Forward icon

BCG 2/2015

 

 

Diari Oficial

del

Consell General

Núm. 2/2015 - 8 pàgines

Sessió Constitutiva del dia 23 de març del 2015

 

 

El dia 23 de març del 2015, dilluns, es reuneix a la Casa de la Vall el M. I. Consell General, amb la composició sorgida de les eleccions celebrades el dia 1 de març del 2015, d’acord amb el que estableix l’article 1 del Reglament de la M. I. Assemblea, per tal de celebrar la Sessió Constitutiva.

Presideix la sessió la Sra. Mònica Bonell Tuset, consellera general de més edat de la Parròquia de Canillo, assistida pel Sr. Josep Hinojosa Besolí, secretari general del Consell General. Actua com a secretària, la Sra. Maria Martisella González, consellera general de menys edat. Hi són presents els membres següents:

M. I. Sr. Jordi Alcobé Font

M. I. Sr.  Miquel Aleix Areny

M. I. Sr. Gerard Alís Eroles

M. I. Sr. Ladislau Baró Solà

M. I. Sra. Mònica Bonell Tuset

M. I. Sra. Sílvia Eloïsa Bonet Perot

M. I. Sr. Joan Carles Camp Areny

M. I. Sr. Jordi Cinca Mateos

M. I. Sr. Ferran Costa Marimon

M. I. Sr. Carles Enseñat Reig

M. I. Sra. Maria Rosa Ferrer Obiols

M. I. Sr. Antoni Fillet Adellach

M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez

M. I. Sra. Sofia Garrallà Tomàs

M. I. Sra. Rosa Gili Casals

M. I. Sr. Pere López Agràs

M. I. Sr. Josep Majoral Obiols

M. I. Sra. Conxita Marsol Riart

M. I. Sr. Antoni Martí Petit

M. I. Sra. Maria Martisella González

M. I. Sra. Meritxell Mateu Pi

M. I. Sr. Vicenç Mateu Zamora

M. I. Sra. Carine Montaner Raynaud

M. I. Sr. Carles Naudi d’Areny-Plandolit Balsells

M. I. Sr. Víctor Naudi Zamora

M. I. Sra. Judith Pallarés Cortés

M. I. Sr. Josep Pintat Forné

M. I. Sr. Jordi Torres Falcó

Després de comprovar els membres assistents a la reunió, la Sra. presidenta declara oberta la sessió.

(Són les 12.00h)

La Sra. presidenta:

Gràcies, Sr. secretari.

Molt Il·lustres Senyores, Molt Il·lustres Senyors, segons preveu el Reglament del Consell General em correspon com a consellera general de més edat de la parròquia de Canillo, l'alt honor de presidir aquesta sessió constitutiva.

Igualment, correspon a la M. I. Sra. Maria Martisella González, com a consellera general de menys edat, actuar com a secretària d’aquesta mateixa sessió.

Aquests càrrecs, els assumim amb especial emoció.

Avui, per primera vegada, som dues dones que conduïm la constitució del Consell General. Fet simbòlic que ens recorda que hem de seguir treballant des de les institucions per la igualtat, perquè a Andorra tothom tingui les mateixes oportunitats amb independència del sexe, de l’edat  de qualsevol altra condició personal.

 

 

 

Amb aquest acte, donem per oberta la setena legislatura de l'etapa constitucional. En aquesta nova responsabilitat per a uns, i renovada per a uns altres, tenim el deure de treballar plegats per Andorra, en un moment d’especial trasbals per al nostre país. Fent nostre, perquè avui és més vigent que mai, el lema amb el qual hem travessat segles d’història: virtus unita fortior. Junts som més forts.

Els ciutadans han dipositat en nosaltres la seva confiança. El nostre compromís, en constituir el nou Consell General, és correspondre aquesta confiança amb esforç i dedicació, posant per davant de tot el bé comú i l’interès general.

Els consellers i les conselleres generals escollits l’1 de març renovem una institució, que ens dóna als andorrans la solidesa i l’estabilitat necessàries per encarar els reptes que tenim davant nostre. Avui ens posem, humilment, al servei de tots els ciutadans; al servei d’Andorra.

I ara, tal com preveuen els articles 20 i 21 del Reglament del Consell General procedirem a l’elecció de manera conjunta, del síndic general i del subsíndic general.

Demanaré, doncs, a la Sra. secretària que llegeixi les candidatures presentades pels càrrecs de síndic general i subsíndic general.

Sra. secretària, si us plau.

La Sra. secretària:

S’ha formulat una única candidatura formada pel Sr. Vicenç Mateu com a síndic general i la Sra. Mònica Bonell com a subsíndica general.

Donen suport a aquesta candidatura els senyors: Jordi Alcobé Font, Miquel Aleix Areny, Ladislau Baró Solà, Mònica Bonell Tuset, Jordi Cinca Mateos, Carles Enseñat Reig, Rosa Ferrer Obiols, Antoni Fillet Adellach, Sofia Garrallà Tomàs, Conxita Marsol Riart, Antoni Martí Petit, Maria Martisella González, Meritxell Mateu Pi, Vicenç Mateu Zamora i Jordi Torres Falcó.

La Sra. presidenta:

Gràcies Sra. secretària.

Procedirem tot seguit a la votació. Votació que serà secreta per papereta, tal com disposa el Reglament del Consell General.

Aniré cridant els consellers generals segons ordre alfabètic, s’aixecaran, passaran per davant de la Presidència, recolliran el sobre, es dirigiran al despatx del síndic general on trobaran les paperetes i tornaran per dipositar el seu vot dins de l’urna.

Abans de començar les votacions, es mostrarà que l’urna és buida.

Sr. nunci, si us plau.

(El Sr. nunci mostra l’urna)

Procedirem, doncs, a aquesta votació. Els aniré cridant per ordre alfabètic.

(Es procedeix a la votació començant pel Sr. Jordi Alcobé Font)

Bé, acabada aquesta votació procedirem a obrir l’urna i a comptar els vots.

Sra. secretària si voleu procedir al recompte...

La Sra. secretària:

Per la candidatura formulada pel Sr. Vicenç Mateu com a síndic general i per la Sra. Mònica Bonell, 15 vots a favor i en blanc... 13.

La Sra. presidenta:

Gràcies Sra. secretària.

A la vista del resultat, es declara elegit com a síndic general, el Sr. Vicenç Mateu Zamora i com a subsíndic general una servidora, Mònica Bonell Tuset.

(Se senten aplaudiments)

A continuació, després de tancar l’urna, es procedirà a l’elecció dels secretaris de la Sindicatura seguint exactament el mateix procediment.

Abans de començar demanaré a la Sra. secretària que ens vulgui llegir els noms dels candidats que s’han presentat per a secretaris.

La Sra. secretària:

S’han formulat dues candidatures per al càrrec de secretari de Sindicatura. La primera formada per mi mateixa: Sra. Maria Martisella González i la segona pel Sr. Joan Carles Camp Areny.

A la primera candidatura donen suport els senyors: Jordi Alcobé Font, Miquel Aleix Areny, Ladislau Baró Solà, Mònica Bonell Tuset, Jordi Cinca Mateos, Carles Enseñat Reig, Rosa Ferrer Obiols, Antoni Fillet Adellach, Sofia Garrallà Tomàs, Conxita Marsol Riart, Antoni Martí Petit, Maria Martisella González, Meritxell Mateu Pi, Vicenç Mateu Zamora i Jordi Torres Falcó.

Per la segona candidatura donen suport els senyors: Josep Pintat Forné, Jordi Gallardo Fernàndez, Joan Carles Camp Areny, Ferran Costa Marimon, Carles Naudi d’Areny Plandolit Balsells, Judith Pallarés Cortés, Josep Majoral Obiols i Carine Montaner Raynaud.

La Sra. presidenta:

Gràcies Sra. secretària.

Procedirem, doncs, a la votació dels candidats de la mateixa manera. És a dir, aniré cridant als consellers generals per ordre alfabètic.

(Es procedeix a la votació començant pel Sr. Jordi Alcobé Font)

Acabada aquesta segona votació, procedim a obrir l’urna i a fer el recompte de vots.

Sra. secretària, si voleu procedir al recompte.

La Sra. secretària:

La primera candidatura 14 vots; la segona candidatura 10 vots, 3 vots blancs, 1 vot nul.

La Sra. presidenta:

A la vista dels resultats, es declaren elegits la Sra. Maria Martisella González i el Sr. Joan Carles Camp Areny com a secretaris de la Sindicatura.

(Se senten aplaudiments)

Seguidament suspendrem la sessió uns 10 minuts de tal forma que ens puguem revestir dels abillaments tradicionals.

Gràcies.

(Se suspèn la sessió)

(Són les 12.55h)

(Es reprèn la sessió)

(Són les 13.05h)

(La Sra. secretària es revesteix del gambeto i del tricorni de conseller general i els Srs. síndics de la capa i del bicorni propis del càrrec. La resta de consellers generals també es revesteixen del gambeto i del tricorni.)

La Sra. presidenta:

Reprenem doncs aquesta sessió.

Demanaré si us plau, al Sr. síndic general que es vulgui atansar davant de la taula.

(Hi ha un silenci de temps)

Vós, Sr. Vicenç Mateu Zamora, que heu estat elegit síndic general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Vicenç Mateu:

Ho prometo.

La Sra. presidenta:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

El Sr. Vicenç Mateu:

Gràcies

(Se senten aplaudiments)

La Sra. presidenta:

Molt Il·lustre Sr. Síndic General, és per a mi un honor i un motiu de satisfacció poder-vos adreçar, en nom de tots els consellers generals, la nostra més sincera felicitació.

Estic segura que desenvolupareu l'alta missió que avui se us ha confiat amb tota la dedicació i el rigor necessaris que requereix aquest càrrec.

Ho heu demostrat durant quatre anys, representant amb dignitat el Consell General, vetllant pel seu bon funcionament, i fent-lo més obert i proper als ciutadans. El tarannà serè i dialogant que ha caracteritzat sempre la vostra actuació és la millor garantia per conduir amb encert la legislatura que tot just comencem.

Ja des d’ara, em permeto oferir-vos la nostra col·laboració i dedicació necessària perquè dueu a terme, de la millor manera possible, aquesta responsabilitat que us ha estat novament encomanada.

I ara, us prego, segons mana el Reglament del Consell General, que vulgueu ocupar el lloc que us correspon en aquesta Presidència.

El Sr. síndic general:

Bon dia, demanaria tot seguit que s’atansés la M. I. Sra. Mònica Bonell Tuset.

Vós, Sra. Mònica Bonell Tuset, que heu estat elegida subsíndica general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Mònica Bonell:

Sí ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

Enhorabona.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que s’atansés la M. I. Sra. Maria Martisella González.

Vós, Sra. Maria Martisella González, que heu estat elegida secretària de la Sindicatura, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Maria Martisella:

Sí ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

La Sra. Maria Martisella:

Gràcies.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que es volgués atansar el Sr. Joan Carles Camp Areny.

Vós, Sr. Joan Carles Camp Areny, que heu estat elegit secretari de la Sindicatura, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Joan Carles Camp:

Sí ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

El Sr. Joan Carles Camp:

Gràcies.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Jordi Alcobé Font.

Vós, Sr. Jordi Alcobé Font, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Jordi Alcobé:

Sí ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Miquel Aleix Areny.

Vós, Sr. Miquel Aleix Areny, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Miquel Aleix:

Sí ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Gerard Alís Eroles.

Vós, Sr. Gerard Alís Eroles, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Gerard Alís:

Sí ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Ladislau Baró Solà.

Vós, Sr. Ladislau Baró Solà, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Ladislau Baró:

Sí ho juro.

El Sr síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que es volgués atansar la M. I. Sra. Sílvia Eloïsa Bonet Perot.

Vós, Sra. Sílvia Eloïsa Bonet Perot, que heu estat elegida consellera general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Sílvia Eloïsa Bonet:

Sí ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Jordi Cinca Mateos.

Vós, Sr. Jordi Cinca Mateos, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Jordi Cinca:

Sí ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Ferran Costa Marimon, el M. I. Conseller.

Vós, Sr. Ferran Costa Marimon, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Ferran Costa:

Sí ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Carles Enseñat Reig.

Vós, Sr. Carles Enseñat Reig, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Carles Enseñat:

Ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

Demanaria que es volgués atansar la M. I. Sra. Maria Rosa Ferrer Obiols.

Vós, Sra. Maria Rosa Ferrer Obiols, que heu estat escollida consellera general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Maria Rosa Ferrer:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Antoni Fillet Adellach.

Vós, Sr. Antoni Fillet Adellach, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Antoni Fillet:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez.

Vós, Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Jordi Gallardo:

Sí, ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar la M. I. Sra. Sofia Garrallà Tomàs.

Vós, Sra. Sofia Garrallà Tomàs, que heu estat elegida consellera general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Sofia Garrallà:

Sí, ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar la M. I. Sra. Rosa Gili Casals.

Vós, Sra. Rosa Gili Casals, que heu estat elegida consellera general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Rosa Gili:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Pere López Agràs.

Vós, Sr. Pere López Agràs, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Pere López:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Josep Majoral Obiols.

Vós, Sr. Josep Majoral Obiols, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Josep Majoral:

Sí, ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar la M. I. Sra. Conxita Marsol Riart.

Vós, Sra. Conxita Marsol Riart, que heu estat elegida consellera general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Conxita Marsol:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Antoni Martí Petit.

Vós, Sr. Antoni Martí Petit, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Antoni Martí:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar la M. I. Sra. Meritxell Mateu Pi.

Vós, Sra. Meritxell Mateu Pi, que heu estat elegida consellera general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Meritxell Mateu:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar la M. I. Sra. Carine Montaner Raynaud.

Vós, Sra. Carine Montaner Raynaud, que heu estat elegida consellera general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Carine Montaner:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Carles Naudi d’Areny-Plandolit Balsells.

Vós, Sr. Carles Naudi d’Areny-Plandolit Balsells, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Carles Naudi:

Sí, ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Víctor Naudi Zamora.

Vós, Sr. Víctor Naudi Zamora, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Víctor Naudi:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar la M. I. Sra. Judith Pallarés Cortés.

Vós, Sra. Judith Pallarés Cortés, que heu estat elegida consellera general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

La Sra. Judith Pallarés:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bona andorrana sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria que es volgués atansar el M. I. Sr. Josep Pintat Forné.

Vós, Sr. Josep Pintat Forné, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Josep Pintat:

Sí, ho juro.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Demanaria finalment que es volgués atansar el M. I. Sr. Jordi Torres Falcó.

Vós, Sr. Jordi Torres Falcó, que heu estat elegit conseller general, jureu o prometeu acatar la Constitució?

El Sr. Jordi Torres:

Sí, ho prometo.

El Sr. síndic general:

Si així ho feu bon andorrà sereu.

(Se senten aplaudiments)

El Sr. síndic general:

Permeteu-me Sres. i Srs. consellers, Sra. subsíndica, unes breus paraules.

Voldria en primer lloc felicitar a tots els consellers i les conselleres generals, en aquest moment de solemnitat i també d’emoció, en assumir un càrrec que exigeix la màxima responsabilitat i compromís.

Permeteu-me igualment que, en nom de la M. I. Sra. Mònica Bonell, subsíndica general, i en nom propi, us agraeixi a tots els consellers l’honor d’escollir-nos per representar el Consell General i ordenar-ne el funcionament. Ens comprometem a fer-ho amb rigor, dignitat i amb l’equanimitat que s’espera de nosaltres.

Voldria felicitar també a la M. I. Sra. Maria Martisella i al M. I. Sr. Joan Carles Camp per llur elecció com a secretaris de la Sindicatura, amb qui de ben segur col·laborarem de manera eficaç per assegurar el millor desenvolupament de la tasca parlamentària.

Molt Il·lustres Senyores, Molt Il·lustres Senyors,

Iniciem avui la setena legislatura constitucional. Amb aquest acte de constitució del Consell General prenem el relleu d’aquells que ens han precedit. Som només baules d’una llarga cadena. Ens escau la sort d’arrelar-nos en la història i en unes institucions centenàries, que ens permeten resistir l’embat de temps desfavorables.

Els consellers generals tenim l’alt honor de representar el poble andorrà. Hem estat escollits per defensar el seu interès, per treballar, al costat de les altres institucions de l’Estat, amb l’objectiu de retrobar el camí de la prosperitat i fer-ho sense deixar ningú enrere.

L’Andorra de demà, i l’Andorra dels propers anys, la construïm des d’ara mateix. Siguem valents, decidits i constants. Fem-nos mereixedors de la confiança que els ciutadans han dipositat en nosaltres. Siguem, ara i sempre, humils servidors del bé públic.

Molt Il·lustres Sres. Conselleres, Molt Il·lustres Srs. Consellers,

Les circumstàncies excepcionals que marquen l’inici d’aquesta legislatura fan evident que la idea que la fortalesa d’Andorra rau en la unió dels seus ciutadans és molt més que la divisa que orgullosament llueix l’escut. En moments de dificultat com l’actual, els andorrans sabem palesar la capacitat de fer-nos costat els uns als altres, de ser solidaris amb aquells que viuen aquests dies en l’angoixa i la incertesa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diari de Sessions del Consell General

Dipòsit legal: And. 275/94
ISSN 1024-9052

Preu de l’exemplar: 1,20 €
Subscripcions: Tel. 877877

 

 

Son temps d’entesa i concertació, de deixar de costat el càlcul polític en benefici de l’interès general. Sapiguem estar a l’alçada de les circumstàncies; hem de ser capaços de posar Andorra per davant de tot. És això, i no una altra cosa, el que s’espera de nosaltres. Avui més que mai, l’actuació dels polítics,
-la nostra actuació com a consellers i conselleres generals-, ha de ser exemplar. Perquè hi ha moments especials que condicionen tota la legislatura, i potser més enllà. És el destí de tota una generació el que hi ha en joc. Aquests són els moments en què no podem fallar.

Tan bon punt abandonem aquesta sala, ens toca canviar l’abillament tradicional per la roba habitual, la roba de feina, i posar-nos a treballar de seguida perquè hi ha tot un país que ens reclama celeritat i perícia a l’hora de tractar els importants assumptes que són damunt la taula.

És temps per a l’acció i no per a discursos.

Iniciem amb prudència i encert la legislatura, i que els fets acompanyin la paraula donada per mitjà del jurament que acabem de pronunciar.

Molt Il·lustres Sres. Conselleres, Molt Il·lustres Srs. Consellers, Andorrans, ciutadans,

No ens entretinguem més, tenim molta feina per endavant. I ens en sortirem, més units, més forts encara.

Visca Andorra!

(Se senten aplaudiments)

Us recordo que procedirem tot seguit a fer la tradicional fotografia a les escales.

S’aixeca la sessió.

(Són les 13.25h)