Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació del Consell General participa en la sessió plenària de l’APCE

Una delegació del Consell General participa en la sessió plenària de l’APCE

Estrasburg, 3 d'octubre del 2014.

ASSEMBLEA PARLAMENTÀRIA DEL CONSELL D’EUROPA (APCE)

Una delegació del Consell General encapçalada per la M.I. Sra. Meritxell Mateu (GPD) i integrada per la M.I. Sra. Silvia Bonet (GPM) i pel M.I. Sr. Josep Anton Bardina (GPD) està participant aquests dies a la sessió plenària de l’APCE, òrgan parlamentari del Consell d’Europa format per uns 317 parlamentaris procedents de 47 Estats membres.

 

Després d’adoptar per unanimitat l’ordre del dia de la sessió, l’APCE va decidir organitzar un debat d’urgència sobre “Les menaces contre l’humanité posées par le groupe terroriste connu sous le nom d’«EI»: la violence à l’encontre des chrétiens et d'autres communautés religieuses ou ethniques”, i un debat d’actualitat sobre “La crise en Ukraine” tema que ha suscitat la participació de parlamentaris de diverses delegacions nacionals, i que ha comptat amb invitats destacats com el Sr. Nils Muiznieks, Comissari dels drets humans del Consell d’Europa, i el Sr. Thorbjørn Jagland, Secretari General del Consell d’Europa.

 

En aquesta sessió també s’han adreçat davant el plenari i han respost a les qüestions que han plantejat els parlamentaris, el Sr. Elmar Mammadyarov, ministre d’Afers exteriors d’Azerbaidjan, país que deté la presidència del Comitè dels Ministres del Consell d’Europa, que ha presentat el tradicional comunicat del Comitè dels Ministres a l’APCE, el Sr. Angel Gurría, Secretari general de l'OCDE, i el Sr. Suma Chakrabarti, President de la Banca europea per a la reconstrucció i el desenvolupament (BERD).

 

D’altra banda, cal destacar que la M.I. Sra. Meritxell Mateu (GPD) ha presentat a l’hemicicle un informe que ha elaborat sobre l’observació de les eleccions presidencials que van tenir lloc a Turquia el passat 10 d’agost, i a les que va assistir en tant que presidenta de la comissió ad hoc d’aquesta missió d’observació electoral, essent aquesta la segona missió electoral que ha presidit la consellera general després de presidir la missió d’observació de les eleccions legislatives de Geòrgia del mes d’octubre del 2012. L’informe que s’ha presentat a l’APCE assenyala que les eleccions presidencials a Turquia van ser organitzades de manera eficaç, respectant els procediments electorals establerts, encara que també s’ha constatat la utilització abusiva dels recursos administratius, una regulació insuficient en quant al finançament de les campanyes i una irregular cobertura mediàtica.

 

A l’ordre del dia també hi figuren diversos temes com “Les droits des femmes et les perspectives de coopération euro-méditerranéenne”, tema en el que ha intervingut la M.I. Sra. Silvia Bonet (GPM), “Bonne gouvernance et meilleure qualité de l’enseignement” i “Elever le statut de l'enseignement et de la formation professionnels”, temes en el que ha intervingut el M.I. Sr. Josep Anton Bardina (GPD) en nom del grup polític Alliance des démocrates et des libéraux pour l'Europe (ALDE), “Le fonctionnement des institutions démocratiques en Géorgie” i “Le respect des obligations et engagements de l’Albanie”, debats en el que ha intervingut la M.I. Sra. Meritxell Mateu (GPD) també en nom del grup polític ALDE, “Les alternatives au placement en rétention d’enfants migrants” i “Vers une optimisation de la prise en charge des cancers du sein en Europe”, tema en el que ha intervingut la M.I. Sra. Silvia Bonet (GPM), en nom del grup polític Socialista SOC.

 

Així mateix, ha tingut lloc la segona edició dels “Prix des droits de l’homme Václav Havel”, premi que recompensa les accions dutes a terme per la societat civil en la defensa dels drets humans, i que aquesta edició ha premiat al Sr. Anar Mammadli, fundador d’una organització independent d’observació de les eleccions a Azerbaidjan que es troba en presó arran de les seves manifestacions en contra de la corrupció política i a favor d’eleccions transparents i democràtiques en Azerbaidjan.

 

A banda del treball que s’ha dut a terme al plenari, els membres de la delegació han participat en les reunions de les comissions de l’APCE de les que són titulars, assistint també a diverses audicions parlamentàries.

 

Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APCE, podeu consultar l’enllaç següent:

 

http://assembly.coe.int/DefaultF.asp

 

 

 

 

« Gener 2021 »
Gener
DlDtDcDjDvDsDg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Xarxes Socials

Consell de Sant Tomàs. 21/12/2020.