Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El col·loqui organitzat pel Consell General subratlla la importància de la denúncia en casos de violència

El col·loqui organitzat pel Consell General subratlla la importància de la denúncia en casos de violència

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, el Consell General ha acollit un acte amb la participació de l'advocada Laura López i el comissari Benjamí Rascagneres. Tots dos han destactat que la denúncia és el pas que permet activar tots els dispositius de protecció de la víctima.

Coincidint amb el 25 de novembre, data que l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar com a Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el Consell General ha organitzat un col·loqui per reflexionar al voltant de la denúncia,un dels passos que més sol costar a les víctimes de violència en la parella. A l'inici de l'acte, el síndic general, Vicenç Mateu, ha adreçat unes paraules als assistents en què ha recordat que la violència contra les dones és "una vulneració dels drets humans que, en una mesura o altra, trobem a tots els països del món, en totes les classes socials i en tots els nivells d’estudis i formació". Mateu ha assegurat que "el nostre objectiu, el de les institucions i el de la societat civil, ha de ser un món lliure de violència. Un objectiu que requereix la implicació de totes i tots".

El col·loqui, moderat per la periodista Noemí Rodríguez, ha comptat amb la participació de l'advocada Laura López, experta en violència de gènere, i el comissari Benjamí Rascagneres. Tots dos han coincidit a subratllar la importància de la denúncia per activar els mecanismes de protecció de la víctima. López ha assenyalat que la denúncia "és el pas que permet que un problema privat esdevingui públic". Amb tot, sense denúncia també és possible actuar i, en aquest sentit, els dos ponents han volgut insistir que els testimonis de violència ho han de posar en coneixement de les autoritats.

D'altra banda, han reconegut "el pas de gegant" que va suposar l'aprovació de la Llei 1/2015 per l'eradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica, que posa l'accent en la prevenció de la violència i que obre la porta a actuar amb els maltractadors amb un objectiu de reinserció. Així mateix, han elogiat la tasca de l'Equip d'Atenció Integral a la Dona (EAID).

Entre els assistents hi havia la minitra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer; el president del Consell Superior de la Justicia, Enric Casadevall; la secretària d'Estat d'Afers Socials, Ester Fenoll, i els consellers generals membres de la Comissió Legislativa d'Afers Socials, Sílvia Bonet, Patrícia Riberaygua, Gerard Alís, Judith Pallarès i Meritxell Palmitjavila, a més de la subsíndica general, Mònica Bonell. També hi havia personal de l'EAID i membres d'associacions com Stop Violències, entre d'altres.

Galeria d'imatges