Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / COVID-19: punt d’inflexió per a la protecció del medi ambient

COVID-19: punt d’inflexió per a la protecció del medi ambient

Consell General, 22 de maig del 2020

El Consell General participa al tercer seminari online organitzat per l’OSCEPA

El seminari online que s’ha celebrat avui ha aplegat parlamentaris dels 53 països membres. Per part del Consell General hi ha participat el Cap de la delegació, Ferran Costa (GPL), el conseller general i membre de la Delegació, Roger Padreny (GPS) i la consellera general, Sandra Codina (GPD).

 

La relació cada cop més directa entre el medi ambient i la salut pública s’ha fet evident durant aquesta pandèmia, per aquest motiu el conseller, Roger Padreny,  ha defensat que aquestes hauran de ser prioritàries en l’agenda política mundial per garantir un futur més segur.

 

En la seva intervenció, Roger Padreny, ha recordat les iniciatives adoptades per Andorra com ara la ratificació de l’acord de París el novembre del 2016; l’aprovació de la Llei d’impuls de la transició energètica i de lluita contra el canvi climàtic el setembre del 2018, la Declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica aprovada el mes de gener del 2020 o la contribució determinada a nivell nacional d’Andorra en la lluita contra el canvi climàtic aquest passat 20 de maig.

 

El representant del Consell General en la Comissió de Medi Ambient de l’OSCE-PA també ha parlat dels objectius de futur com aconseguir la neutralitat en carboni a l'any 2050, el Fons Verd que servirà justament per finançar les accions previstes per a la descarbonització cap a l’objectiu de la neutralitat de carboni o una futura llei d’Economia Circular que s’està desenvolupant amb la participació de la ciutadania.

 

Per últim, ha instat per a que es  promogui  la declaració d’emergència climàtica a tots els estats participants de l’OSCE, reforçant les respostes cooperatives al canvi climàtic que potenciïn les associacions juvenils i augmentin la participació dels joves en el debat públic.

 

El debat ha comptat amb la intervenció de diferents experts com la codirectora de la iniciativa de ciència de dades de Harvard, Francesca Dominici, la professora de Bioestadística de Harvard, la directora gerent de TBC, Kristalina Georgieva, i Inger Andersen, subsecretària de les Nacions Unides i directora executiva del programa de l’ONU pel Medi Ambient.

 

Per a més informació www.oscepa.org

 

Galeria d'imatges