Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Activitat parlamentària / Control i impuls de l'acció política i de Govern / Preguntes / Preguntes amb resposta oral / Pregunta amb resposta oral del Govern presentada per la Sra. Carine Montaner, consellera general del GPT + UL + I, relativa a les negociacions amb els països veïns referent als estudiants que cursen els estudis a Espanya o França.

Pregunta amb resposta oral del Govern presentada per la Sra. Carine Montaner, consellera general del GPT + UL + I, relativa a les negociacions amb els països veïns referent als estudiants que cursen els estudis a Espanya o França.

05/05/2020
BCG 27/2020 de 05/05/2020
255
14/05/2020

 

A la Sindicatura

La sotasignada, M. I. Carine MONTANER RAYNAUD consellera general del Grup Parlamentari Terceravia Unió Laurediana, d’acord amb el que disposa el capítol IV del reglament del Consell General, formulo la següent pregunta, perquè sigui resposta pel Govern, de forma oral, davant el Ple del Consell General.

Volia compartir amb vosaltres en aquesta cambra, neguits d’alguns ciutadans que em van contactar referent a la impossibilitat de passar la frontera tant espanyola com francesa pels casos relatius als estudiants del nostre país que estan cursant l’any universitari o acadèmic a fora d’Andorra en els països veïns. A títol d’exemples, molts pares d’estudiants i estudiants matriculats a fora d’Andorra em van exposar la voluntat de posar fi al contracte de lloguer tenint en compte les despeses mensuals importants que representen sobre el pressupost de les famílies i de la suspensió de les classes presencials d’ensenyament superior en els territoris dels països veïns i de la incertesa de com anirà el tema del Coronavirus a nivell de la reobertura de les universitats de fora.   També alguns ciutadans em van comentar la impossibilitat de rebre a Andorra certs llibres com el llibre necessari per preparar el MIR.  I per acabar molts ciutadans em van demanar si els alumnes (collège/ lycée) que estan cursant l’any escolar fora d’Andorra podran passar la frontera per començar les classes presencials a la meitat del mes de maig com està previst a França.

Amb l’objectiu de transmetre els neguits dels ciutadans que m’han contactat aquests últims dies,

Es demana a M.I Govern

si ens pot informar sobre l’avançament de les negociacions amb els països veïns pels casos exposats anteriorment. I informar també si la negociació està anant més enllà d’aquests casos i si s’està plantejant que els andorrans puguin anar als països veïns de manera més lliure en un futur proper com si fos el cas d’un francès o d’un espanyol

Dia 4 de maig del 2020

Carine Montaner Raynaud                                               
Consellera General