Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Activitat parlamentària / Control i impuls de l'acció política i de Govern / Preguntes / Preguntes amb resposta oral / Pregunta amb resposta oral del Govern presentada pel Sr. Oliver Alis, conseller general del Grup Parlamentari Terceravia + UL + I, relativa als accidents ocorreguts els passats 9 i 10 de gener del 2020 al túnel de la Tàpia, a Sant Julià de Lòria

Pregunta amb resposta oral del Govern presentada pel Sr. Oliver Alis, conseller general del Grup Parlamentari Terceravia + UL + I, relativa als accidents ocorreguts els passats 9 i 10 de gener del 2020 al túnel de la Tàpia, a Sant Julià de Lòria

Amb declaració d’urgència
15/01/2020
BCG 4/2020 de 15/01/2020
48
16/01/2020


A la M. I. Sindicatura

El sotasignat, Oliver ALIS SALGUERO, en nom del Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, d’acord amb el que disposa el capítol quart del títol IV del Reglament del Consell General, formulo la següent pregunta perquè sigui resposta pel Govern, de forma oral, davant el ple del Consell General.

De conformitat amb l’article 132 del mateix Reglament, sol·licito que aquesta pregunta obtingui la declaració d’urgència.

Pregunta que es formula a Govern en relació als accidents ocorreguts els passats 9 i 10 de gener del 2020 al Túnel de la Tàpia, a la parròquia de Sant Julià de Lòria.

Com hem pogut saber tant pels mitjans d’informació públics del trànsit, com pels mitjans de comunicació d’Andorra en general, durant la darrera setmana, hi ha hagut quatre accidents de circulació de diversa consideració a l’interior del túnel de la Tàpia, a laparròquia de Sant Julià de Lòria. Concretament dos sinistres el dijous dia 9 i dos sinistres el divendres dia 10 de gener. Es demana:

Pot especificar el Govern quines han estat les causes d’aquests sinistres? Hi ha hagut relació entre ells? Quins cossos de seguretat i/o departaments han participat en les diferents intervencions d’accident? A quines institucions pertanyen aquests? Quinesmesures o millores de seguretat s’han pres o es prendran per tal de reduir-hi la sinistralitat?

A Andorra la Vella, 15 de gener del 2020
Oliver Alis Salguero
Conseller General
Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents


DCG 1/2020 de 16/01/2020