Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Activitat parlamentària / Control i impuls de l'acció política i de Govern / Preguntes / Preguntes amb resposta oral / Pregunta amb resposta oral del Govern presentada pel Sr. Joaquim Miró, conseller general del GPS, relativa a l’article signat per l’ambaixador d’Andorra a la República Federal d’Alemanya

Pregunta amb resposta oral del Govern presentada pel Sr. Joaquim Miró, conseller general del GPS, relativa a l’article signat per l’ambaixador d’Andorra a la República Federal d’Alemanya

26/11/2019
BCG 84/2019 de 26/11/2019
1080
05/12/2019

 

Molt Il·lustre Senyora,

El sotasignat, Joaquim Miró Castillo, Conseller General del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, d’acord amb el que preveu el Capítol Quart del Reglament del Consell General, formulo la pregunta següent perquè es respongui pel Govern, de forma oral, davant el ple del Consell General.

Pregunta que es formula en relació amb l’article signat per l’ambaixador d’Andorra a la República Federal d'Alemanya

El proppassat 4 de novembre, llegint el Diari d’Andorra i amb el títol “Ribbentropp-Molotov”, vàrem tenir el mal plaer de trobar-hi un article signat per un ambaixador d’Andorra, l’Excel·lentíssim Senyor Jaume Serra Serra.

Curiós exercici és el fet de voler comparar un inexistent pacte entre Tercera Via i el PS en unes Eleccions Comunals, amb el tractat criminal del 1939 entre nazis i estalinistes. Tots sabem quines varen ser les terribles conseqüències de tal trobada, i molts tenim familiars que les van patir directament. El fet denota, com a mínim, una inaudita manca de contenció de l’autor del mencionat escrit.

Ben lluny de promoure la proximitat de la ciutadania als polítics, fonament de tota democràcia, la baixesa moral i ètica de l’article només pot pretendre a crispació, exageració i caricatura, en preludi de mals majors.

Nosaltres pensem que voler fer un comparatiu amb els règims més totalitaris i sanguinaris de la història, i fer-ho (ridículament) en l’àmbit de les pròximes Eleccions Comunals, és insultar no tan sols a certs partits polítics, sinó a tota la ciutadania andorrana.

I no parlaré de la lleugeresa en el respecte degut a les víctimes d’una conflagració mundial...

Per tot el que s’ha exposat, es demana a Govern:

El Govern té previst mantenir al Sr. Serra com a ambaixador? El Govern o l’ambaixador tenen previst efectuar algun tipus de disculpa? Sap el Govern i el Sr. Serra que a la República Federal d'Alemanya (país que ens representa aquest ambaixador) és delicte fer aquestes manifestacions?

Pregunta que haurà de respondre’s, de forma oral, en el si del Consell General.

Consell General, 26 de novembre del 2019

Joaquim Miró Castillo                                                      
Conseller General                                                               
Grup Parlamentari Socialdemòcrata