Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / VIII Sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània.

VIII Sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània.

Marsella, 20-22 de gener de 2014

Els consellers generals, Sra. Rosa Gili Casals i el Sr. Pere Obiols Mogio han participat a la VIII Reunió de les Comissions Permanents i de la Sessió Plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM) que ha tingut lloc a Marsella del 20 al 22 de gener de 2014, convidats pel Sénat i per l’Assemblée Nationale de França, amb la col·laboració del Consell General de la regió Provença-Alps i Costa Blava.


Els presidents del Sénat i de l’Assemblée Nationale, Srs. Jean-Pierre Bel i Claude Bartolone, respectivament, han donat la benvinguda als participants i tots dos han assenyalat la importància de la diplomàcia parlamentària, de tenir un lloc en què tots els països de la Mediterrània, que des de la seva pluralitat comparteixen història i cultura, alhora que s’han d’afrontar a reptes comuns, puguin parlar.


A la reunió de l’Assemblea, s’hi ha presentat el treball realitzat per les tres comissions al llarg de l’any 2013, que ha presentat els informes sobre els temes examinats i que són els següents:

- El desenvolupament de processos polítics a l’Orient Mitjà i al nord d’Àfrica

- Les estratègies per combatre la corrupció en el sector públic a la Mediterrània

- El paper de les dones a la Primavera Àrab

- L’accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat a la Mediterrània

- Les activitats del grup de treball de l’APM en Comerç i Inversions en la Mediterrània el 2013

- El canvi climàtic: perspectives per a la Mediterrània després de Doha i de Varsòvia.


Diversos experts i responsables d’agències internacionals han intervingut per posar en relleu el paper determinant dels parlaments per avançar en la protecció del planeta, però també des del punt de vista polític de la necessitat imprescindible de mantenir la pau i el desenvolupament dels països de la Mediterrània com a objectiu, que només es pot aconseguir amb el diàleg.


En aquest sentit, al llarg de les reunions, diversos parlamentaris i oradors van posar de relleu la conveniència de defensar la democràcia i la llibertat dels pobles. Per això és necessari reforçar el treball parlamentari comú de debat i de cooperació en tots els àmbits, tant els evocats anteriorment, com els que s’apropen a les situacions reals i quotidianes, com les derivades de la migració a la Mediterrània, o temes polítics i socials.


La delegació del Consell General va intervenir per comunicar la ratificació andorrana del Conveni relatiu als drets de les persones discapacitades i del Protocol opcional al Conveni relatiu als drets de les persones discapacitades, fets a Nova York el 13 de desembre del 2006, aprovat en la sessió del 10 d’octubre de 2013.

 Per a més informació sobre l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània i sobre la reunió plenària de Marsella, es pot consultar: www.pam.int

« Febrer 2023 »
Febrer
DlDtDcDjDvDsDg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Xarxes Socials

Dia Internacional de l'Educació. 24/01/2023