Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE)

Sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE)

Estrasburg, 28 d'abril del 2022

Del 25 al 28 d’abril té lloc la sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE), òrgan parlamentari del Consell d’Europa format per 648 parlamentaris (representants i suplents) procedents de 47 Estats membres. Per segona vegada consecutiva aquest any, i degut a la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2, la sessió es duu a terme de manera híbrida, permetent així als seus membres connectar-se a distància o bé estar presents a Estrasburg. La delegació del Consell General encapçalada per la Sra. Mònica Bonell (Grup Parlamentari Demòcrata) i integrada pel Sr. Pere López (Grup Parlamentari Socialdemòcrata), per la Sra. Eva López (Grup Parlamentari Liberal) i pel Sr. Carles Naudi (Grup Parlamentari Ciutadans Compromesos) participa en aquesta sessió de l’APCE, a la qual només la Sra. Eva López no ha pogut assistir presencialment a Estrasburg.

Aquesta sessió de l’APCE ha debutat amb l’adopció per unanimitat de l’ordre del dia, procedint també a la verificació de poders d’algunes delegacions nacionals. Seguidament s’ha acordat organitzar un debat d’urgència sobre “L'agression de la Fédération de Russie contre l'Ukraine: veiller à ce que les responsables de violations graves du droit international humanitaire rendent des comptes”.

Altres debats que han tingut lloc en aquesta sessió com “Pour une évaluation des moyens et des dispositifs de lutte contre l'exposition des enfants aux contenus pornographiques”, “Au-delà du Traité de Lisbonne : renforcer le partenariat stratégique entre le Conseil de l’Europe et l’Union européenne”, “Lutte contre la discrimination fondée sur l'origine sociale, Comment faire bon usage des avoirs confisqués d’origine criminelle?” i Combattre et prévenir l'usage excessif et injustifié de la force par les forces de l'ordre, “Sauvegarder et promouvoir la démocratie véritable en Europe” i “Le respect des obligations et engagements de la Géorgie”han generat la participació de parlamentaris de diverses delegacions nacionals que han volgut expressar les seves opinions al respecte.

Cal assenyalar que el Sr. Pere López ha intervingut durant el debat sobre “La désinstitutionnalisation des personnes handicapées” mentre que la Sra. Mònica Bonell ho ha fet durant el debat sobre “L'agression de la Fédération de Russie contre l'Ukraine: veiller à ce que les responsables de violations graves du droit international humanitaire rendent des comptes ”, debats d’actualitat que han suscitat molt d’interès entre els parlamentaris europeus.

Durant aquesta sessió, el Sr. Luigi Di Maio, ministre d’Afers estrangers i de la Cooperació internacional de la República italiana, país que deté la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, ha presentat el tradicional comunicat del Comitè de Ministres davant l’APCE i ha respost a les preguntes que li han fet els membres de les delegacions. També s’han adreçat al plenari:

- Sr. Sergio Mattarella, president de la República italiana

- Sra. Marija Pejčinović Burić, secretària general del Consell d’Europa

- Sr. Dunja Mijatović, comissària dels drets humans del Consell d’Europa

 

Així mateix, convé assenyalar que l’APCE ha elegit el jutge al Tribunal Europeu dels Drets Humans a títol d’Ucraïna, essent designat el Sr. Mykola Gnatovsky.

A banda del treball que s’ha dut a terme al plenari, com és habitual, els membres de la delegació han participat a les reunions de les comissions i de les subcomissions de l’APCE de les que en són titulars.

Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APCE, podeu consultar l’enllaç següent:

https://pace.coe.int/fr/pages/session-202204

Galeria d'imatges