Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE).

Sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE).

Estrasburg, 27-31 de gener del 2014

Una delegació del Consell General encapçalada per la Sra. Meritxell Mateu (GPD), i integrada per la Sra. Silvia Bonet (GPM) i pel Sr. Josep Anton Bardina (GPD) ha participat a una sessió plenària de l’APCE, òrgan parlamentari del Consell d’Europa format per uns 317 parlamentaris procedents de 47 Estats membres.


Entre els aspectes més rellevants que han tingut lloc durant aquesta sessió destaca el nomenament de la Sra. Anne Brasseur (Luxemburg, ALDE), que va ser elegida presidenta de l’APCE, per majoria absoluta en primera votació després d’haver aconseguit 165 vots contra els 125 vots que va aconseguir l’altre candidat, el Sr. Robert Walter (Regne-Unit, GDE). La Sra. Anne Brasseur ha esdevingut la segona dona en ocupar aquest càrrec des de 1949.


També cal destacar que la Sra. Meritxell Mateu (GPD) va ser reelegida vicepresidenta del grup polític Alliance des Démocrates et des Libéraux pour l'Europe (ALDE), nomenada presidenta de la Sous-commission des droits de l'homme i designada per presidir la reunió dels Chefs de délégations de commissions ad hoc pour l’observation des élections, en la que s’informa del treball realitzat sobre l’observació d’eleccions en les que ha participat l’APCE. Així mateix, la Sra. Silvia Bonet (GPM) va ser nomenada vicepresidenta de la Sous-commission de la santé publique.

 D’altra banda, un debat d’urgència sobre «Le fonctionnement des institutions démocratiques en Ukraine», així com un debat sobre «Refuser l'impunité pour les meurtriers de Sergueï Magnitski» han figurat entre els punts que centren el debat d’aquesta sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE). També cal destacar altres temes com «La prévention du racisme», «Le changement climatique», «L'accueil des migrants en Europe» i «Le partenariat pour la démocratie concernant le Conseil national palestinien».

L’Assemblea també va elegir el jutge al Tribunal Europeu dels Drets Humans de Dinamarca.


Durant la sessió, el Sr. Sebastian Kurz, ministre d’Afers Exteriors d’Àustria, país que deté la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, va presentar el tradicional comunicat del Comitè de Ministres a l’APCE i va respondre a les qüestions que li van adreçar els parlamentaris. També van presentar un discurs davant el plenari, el Sr. Werner Faymann, canceller federal d’Àustria, i el Sr. Martin Schulz, president del Parlament Europeu.


Així mateix, el Sr. Thorbjørn Jagland, secretari general del Consell d’Europa, es va adreçar als parlamentaris per presentar el treball que està duent a terme.


Per ampliar la informació, podeu consultar l’enllaç següent:

http://assembly.coe.int/DefaultF.asp

« Novembre 2022 »
Novembre
DlDtDcDjDvDsDg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Propers esdeveniments
Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals 28/11/2022 15:30
Nova seu Planta -3 sala de compareixences públiques
Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports 28/11/2022 17:00
Nova seu Planta -3 sala de compareixences públiques
Comissió Legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient 30/11/2022 17:30
Nova seu Planta -3 sala AB
Altres esdeveniments
Xarxes Socials

Presentació llibre SAC. 28/06/2022