Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El desenvolupament econòmic, la migració mediambiental i la lluita contra la intolerància i la discriminació per causes religioses han centrat els debats de la 18a Sessió de tardor de l’OSCE-PA

El desenvolupament econòmic, la migració mediambiental i la lluita contra la intolerància i la discriminació per causes religioses han centrat els debats de la 18a Sessió de tardor de l’OSCE-PA

Marràqueix, 6 d'octubre del 2019

El desenvolupament econòmic, la migració mediambiental i la lluita contra la intolerància i la discriminació per causes religioses han centrat els debats de la 18a Sessió de tardor que l’OSCE-PA ha celebrat a Marràqueix.

 

El desenvolupament econòmic i la migració generada pels efectes del canvi climàtic ha estat un dels debats de la Sessió de tardor. Els efectes del canvi climàtic han fet augmentar el nombre de persones migrants. Aquest fenomen afecta especialment als joves que són víctimes de màfies de tràfic de persones o bé de grups terroristes. A banda d’augmentar la inversió en polítiques de lluita contra el canvi climàtic, els participants han demanat també de protegir els migrants garantint la protecció dels seus drets humans i, alhora, buscar solucions de futur com la creació de vies legals que permetin una migració segura.

 

La lluita contra la intolerància i la discriminació religiosa també ha estat un altre dels temes de debat de la Sessió de tardor. Extremismes religiosos poden suposar una amenaça per als individus i sovint són font de conflictes de llarga durada. També s’ ha reivindicat la defensa dels drets humans de les zones víctimes de creences religioses.

 

Invertir en les dones per empoderar-les i acabar amb la desigualtat de gènere ha estat una qüestió que ha aparegut en tots els debats.

 

La 18a reunió de tardor de l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE va començar divendres a Marràqueix, al Marroc, amb una crida a una major cooperació entre el nord i el sud, així com l'est i l'oest. La seguretat a Europa i la seguretat a la regió mediterrània s’han de reforçar però per fer-ho és necessari un fort compromís multilateral.

 

El president Tsereteli va assenyalar que amb el 30è aniversari de la caiguda del mur de Berlín el mes que ve, s’hauria d’apreciar la importància històrica del procés d’Hèlsinki dels anys 70 per acabar amb la guerra freda.

 

“Junts hem de basar-nos en el treball dels nostres predecessors que van lluitar tant pels principis d’aquesta organització. No podem deixar que aquests principis fracassin durant el nostre mandat. És la nostra responsabilitat fer reviure l’esperit de solidaritat que va provocar la caiguda del mur de Berlín ”, va dir.

 

Processos similars han tingut lloc a l'Àfrica, amb diversos projectes que intenten construir un consens polític per preservar la independència i la unitat africanes en l'era postcolonial. Diverses nacions del nord d’Àfrica també han participat a l’OSCE a través del Fòrum del Mediterrani que aquest any celebra el seu 25è aniversari.

 

Més de 300 participants, entre ells 190 parlamentaris de de 50 països s’han reunit a Marràqueix durant tot el cap de setmana. És la primera vegada que l'OSCE PA celebra una reunió en un estat soci de cooperació de l'OSCE (no membre) i la primera vegada que es reuneix a l’Àfrica. La propera reunió de l’OSCEPA serà la Sessió d’hivern que com cada any se celebra a Viena.

Galeria d'imatges