Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Espai premsa / Comunicats de premsa / Legislatura 2015-2019 / Punt i final a tres dies de debat a l'entorn dels nous reptes en matèria de seguretat: ciberseguretat, canvi climàtic i educació

Punt i final a tres dies de debat a l'entorn dels nous reptes en matèria de seguretat: ciberseguretat, canvi climàtic i educació

XVI Sessió de Tardor de l'OSCE-PA. Andorra la Vella, 5 d'octubre de 2017.

La ciberseguretat, la lluita contra el canvi climàtic i l'educació com a garantia d'estabilitat i desenvolupament futurs han estat els temes que han centrat els debats de la XVI Sessió de Tardor de l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE -l'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa-, celebrada del 3 al 5 d'octubre al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. A la XVI Sessió de Tardor de l'OSCE-PA, organitzada pel Consell General, hi han participat al voltant de 180 parlamentaris de l'àrea OSCE.

La cap de la delegació andorrana a l'OSCE-PA, la consellera general Meritxell Palmitjavila, ha estat l'encarregada de tancar les jornades amb un discurs en què ha subratllat la importància d'aquest tipus de trobades, ja que serveixen per tractar de les preocupacions comunes i assolir compromisos des d'una perspectiva global. A partir d'aquí, ha dit Palmitjavila, "els parlamentaris tenim un paper primordial a desenvolupar, exigint en primer lloc, als nostres respectius  governs, que signin els convenis internacionals corresponents i, posteriorment, ratificant-los per tal de prendre compromisos reals que impliquin actuacions locals.  Només la suma d'aquestes accions  pot comportar solucions i avenços significatius per fer front a aquests grans reptes per garantir una sostenibilitat durable en el temps i una convivència dels pobles en pau".

La presidenta de l'OSCE-PA, Christine Muttonen, s'ha referit a les diferents qüestions tractades durant la XVI Sessió de Tardor i ha assegurat que "el món no pot seguir dividit entre guanyadors i perdedors. Tots els nostres països senten els efectes del canvi climàtic. Tots ens hem d'adaptar per assegurar-nos que les tecnologies modernes s'utilitzin amb finalitats constructives i no en atacs que posen en perill la mateixa base de les nostres societats. I tots plegats hem d'invertir en el nostre futur a través de l'educació".

La cloenda ha arribat just després de la darrera sessió de debat, sota el títol "Dimensió humana: fomentant l'educació com a garantia d'estabilitat i desenvolupament". En aquesta sessió hi han participat, com a ponents, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover; la directora del Departament de l'Escola Andorrana, Ester Vilarrubla; i el director de l’Alt Comissionat de l’OSCE sobre Minories Nacionals, Henrik Villadsen.

Galeria d'imatges