Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Salutació del síndic general, Sr. Vicenç Mateu Zamora, amb motiu de la festa de Meritxell.

Salutació del síndic general, Sr. Vicenç Mateu Zamora, amb motiu de la festa de Meritxell.

Comencem el curs, l’escolar, el polític, el de l’activitat en general, amb l’energia que acompanya els inicis d’una nova etapa i de nous projectes que s’han anat dibuixant. Totes les accions que realitzem ara reverteixen en un termini mig o llarg. La necessitat de veure-hi de lluny, de prendre el temps necessari per pensar des de la perspectiva del temps les conseqüències dels projectes d’avui, és imprescindible. Com a societat, ens convé, doncs, calibrar aquells projectes que encetem, i molt especialment, ho hem de fer  a les institucions que, des del seu paper representatiu de la col·lectivitat, han de prendre les decisions que van sempre més enllà d’un demà efímer i immediat.

Per a Andorra, i gairebé durant un segle i mig, la festa de Meritxell ha estat una data que evoca i reafirma aquest sentit de col·lectivitat que ens ha fet possibles. Constitueix una de les referències del lligam entre un passat que no podem deixar d’evocar, perquè explica el nostre present, i un esdevenidor que es va creant constantment. Mentre hi hagi Meritxell, el seu ritual celebrat any rere any i obert a les variacions d’una comunitat tant diversa i dinàmica, expressa d’alguna manera la confiança en la pròpia permanència.

Cada any, però, se’ns presenten reptes diferents, que semblen cada vegada més difícils. Inserits en un món canviant, els reptes creixen i es diversifiquen, però no responen solament a les circumstàncies de l’entorn. La construcció del país és diària. Tothom, tots, hi prenem part. La dificultat no ens hi ha de fer renunciar. És la nostra voluntat, l’única força veritable que pot aconseguir el que les persones d’Andorra volem ser. És la força que ens permet identificar els nostres límits i eines per tal d’aconseguir un ideal, el d’un país de i per a les persones que hi vivim, en el respecte dels recursos que la natura i la història ens han llegat.

Gaudim d’una bona festa!

« Gener 2021 »
Gener
DlDtDcDjDvDsDg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Xarxes Socials

Consell de Sant Tomàs. 21/12/2020.